Hahaha, AMD alanlar üzülmüş yine. Arkadaşlar, kartın fiyatı neden ucuz, anladınız mı? Birisi demişti, 5080 ile 9070 XT aynı performans, görseller öyle demiyor.
AMD alanlar neden üzülsün kardeş? Oyuna göre durum değişiyor. Şimdi sana Call of Duty performansı atarım, görürsün farkı. Her oyunda hepsi aynı performansı vermiyor; kimi oyunda 5080'i geçiyor veya ensesinde, kimi oyunda 5070 Ti'nin bir tık gerisinde. Bu tamamen motor optimizasyonu ve destekle alakalı. Şimdi bir oyunda durum bu diye tüm oyuna yaymak ne kadar objektif?

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD alanlar neden üzülsün kardeş? Oyuna göre durum değişiyor simdi sana Call of Duty performansi atarım görürsün farki. Her oyunda hepsi ayni performansi vermiyor kimi oyunda 5080'i geciyor veya ensesinde kimi oyunda 5070 Ti'in bir tik gerisinde bu tamamen motor optimizasyon ve destekle alakali simdi bir oyunda durum bu diye tüm oyuna yaymak ne kadar objektif?

Path Ray AC görelim o zaman performansını.

Hahaha, la görene sanacak ki 5070 Ti olan doğru düzgün oynayabilecek adamlar. Kendileri sistem gereksiniminde diyor ki Path Tracing için 5090 lazım, upscale ile 😄.

Ben 5080 kullanıyorum, Path Ray'de gayet de oynatıyor. Atmamı istersen atarım FPS'yi.
+ Nerede 5090 yazıyor, hem yalancısınız hem de fanboy.
Ekran Görüntüsü (8).webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İçi boş konusunu hala savunuyorum bu arada AMD kartlar saf güç dışında hala bomboş zaten bu yüzden stüdyo ve AI işlerinde NVIDIA tercih edin deniliyor.
Stüdyo ve AI işiyle ciddi manada uğraşan sayısı standart sayısından az. Rekabet olması şart. Ben mesela Nvidia kullanıyorum sadece oyun oynadığım halde çünkü bütçem vardı aldım. Yani sadece stüdyo driver, render iş ya da AI için değil, normalde de iyi fiyattan Nvidia alınır.

Ancak, AMD düşmanlığına da gerek yok. AMD gayet iyi performans veriyor. Sorun yaşamayan da pek çok insan var 9070 XT ile.

@SalimBdk
Şimdi mesela 9070 XT 5070'den bile ucuz. 9070 XT halen alınır kart. Çoğu konuda yazıyorum ben peşin 10 taksite 59.000 TL'ye sıfır 5080 denk getirmiştim. Mevcut fiyatlar da imkanı yok almam mesela 5080. İlle alınacaksa en alınırı 9070 XT' dir. Moore's Law Is Dead vs. gibi kanallar dahi tepe donanımlar almayın çok şişik fiyatlar diyor tüm dünyada.

IMG_8405.webp

IMG_8404.webp

IMG_8403.webp

Listeye 5080'i koymadım bile. Neredeyse 100K'ya dayandı.

Ben de çocuğu olan ve Spider-Man hastası olan bir arkadaşıma 16GB 9060 XT Gigabyte Gaming OC'li bir sistem kurdum ve UV ve OC yaptım 7500F'si var. 6-7 ay oldu hiç bir sorun yok sadece son sürücüleri kuruyorum diyor.

Allah aşkına path tracing de olmasın yani. PT olmayınca oyun çok kötü olmuyor. Evet bazı oyunlarda mükemmel sonuç verebiliyor ama 5080 ve 5090 harici zaten 4K yapabilen kart yok bir de 4090 işte. Yani burada yorum yapanların yaşları kaç bilemem ama hayat oyun ve ekran kartından ibaret değil. Yurt dışında bile durumu iyi olan adamlar en ucuz f/p ürününü alıyorlar. Bu mantıkla herkesin 5080-5090 sahibi olması gerek. Yaşınız ilerlesin aslında bir hobi olduğunu ve hayatın merkezinde olmadığını, yatıp kalkıp GPU düşünmeyeceğinizi anlayacaksınız.

Stüdyo ve AI işiyle ciddi manada uğraşan sayısı standart sayısından az. Rekabet olması şart. Ben mesela Nvidia kullanıyorum sadece oyun oynadığım halde çünkü bütçem vardı aldım. Yani sadece stüdyo driver, render iş ya da AI için değil, normalde de iyi fiyattan Nvidia alınır.

Ancak, AMD düşmanlığına da gerek yok. AMD gayet iyi performans veriyor. Sorun yaşamayan da pek çok insan var 9070 XT ile.

@SalimBdk
Şimdi mesela 9070 XT 5070'den bile ucuz. 9070 XT halen alınır kart. Çoğu konuda yazıyorum ben peşin 10 taksite 59.000 TL'ye sıfır 5080 denk getirmiştim. Mevcut fiyatlar da imkanı yok almam mesela 5080. İlle alınacaksa en alınırı 9070 XT' dir. Moore's Law Is Dead vs. gibi kanallar dahi tepe donanımlar almayın çok şişik fiyatlar diyor tüm dünyada.

Eki Görüntüle 282778

Eki Görüntüle 282779

Eki Görüntüle 282780

Listeye 5080'i koymadım bile. Neredeyse 100K'ya dayandı.

Ben de çocuğu olan ve Spider-Man hastası olan bir arkadaşıma 16GB 9060 XT Gigabyte Gaming OC'li bir sistem kurdum ve UV ve OC yaptım 7500F'si var. 6-7 ay oldu hiç bir sorun yok sadece son sürücüleri kuruyorum diyor.

Allah aşkına path tracing de olmasın yani. PT olmayınca oyun çok kötü olmuyor. Evet bazı oyunlarda mükemmel sonuç verebiliyor ama 5080 ve 5090 harici zaten 4K yapabilen kart yok bir de 4090 işte. Yani burada yorum yapanların yaşları kaç bilemem ama hayat oyun ve ekran kartından ibaret değil. Yurt dışında bile durumu iyi olan adamlar en ucuz f/p ürününü alıyorlar. Bu mantıkla herkesin 5080-5090 sahibi olması gerek. Yaşınız ilerlesin aslında bir hobi olduğunu ve hayatın merkezinde olmadığını, yatıp kalkıp GPU düşünmeyeceğinizi anlayacaksınız.
Akli başında insan yorumu.