4060 Ti pek RT fullemelik bir kart değil bu arada.

Bunun önemi yok FG, RT'yi fullersen tolere ediyor hikayeli oyunda sonuç olarak. RT'yi high alıp FG açıp sıkıntısız oynadığım oyunlar da oldu. FG iyi optimize olmamışsa RT kullanmanın amacı yok zaten. Benim için önemli olan yüksek grafik ayarlarında gerekirse dokular ultra gölgeler en düşükte 130-140 FPS'leri görmek, bunun için kendime optimize ayarlar yapıyorum işte. Bu arada DLSS 4'e de güncelledim ama bu oyunda FG bozuk özetle. Şu an optimize ayarlarla ortalama 130 alıyorum ve yeterli, tabii optimizasyon genel anlamda bozuk olduğu için kalabalık yerde bir anda 100-110'a ani düştüğü de oluyor. Yani güzelim oyunu mahvetmişler kısacası. Ben bu oyunu ilk RX 570'de oynamıştım daha sonra 1660Ti alınca full bitirmiştim o zaman da optimize ayarlarla 90 küsür FPS'ler alıyordum ve çok akıcıydı.

@Şehsuvar Kementoğlu, biraz önce oyuna baktım 5-10 dk kadar. Şöyle bir saçmalık var. Ekran ayarlarından FPS sınırını kaldırınca “rt kapalı, Ultra+ ayarlarda 80-90 FPS alıyor. Ancak o ekran kısmında FPS değerini “sınırsız”'dan 144'e ayarlayınca FPS'i 144'e dayıyor. İlginç.

@Şehsuvar Kementoğlu, biraz önce oyuna baktım 5-10 dk kadar. Şöyle bir saçmalık var. Ekran ayarlarından FPS sınırını kaldırınca “rt kapalı, Ultra+ ayarlarda 80-90 FPS alıyor. Ancak o ekran kısmında FPS değerini “sınırsız”'dan 144'e ayarlayınca FPS'i 144'e dayıyor. İlginç.

Evet birçok şey bozuk. 144 sabitlememe rağmen 138'e falan sabitleniyor, RT ve Frame Generation kullanılmıyor zaten komple kötü ve bozuk halde. Neyse işte oyunun hatrına katlanıyoruz optimize ayar yaptım kendime göre 130 küsurde oynuyorum küçük şehirlerde 110 FPS falan düşüyor en düşük 90 gördüm zaten her şeyi en düşüğe alsam bile çok fark etmiyor komple optimizasyonu bozmuşlar çünkü.