The Semih

Uzman
Makaleler
1
Native TAA vs DLSS 4 Performance
Kıyaslamak için yukarıdaki yazıya tıklayın!
Dosya boyutu sınırı olduğu için orijinal görüntüyü buraya atamıyorum.
Linke tıkladıktan sonra slider sağ sola kaydırın, Zoom da yapabilirsiniz ince detaylara bakmak isterseniz.
Çoğu oyunda upscale kapalı şekilde. Native aslında TAA kullanır, DLSS 4 Performans ise görüntüyü %50 ölçekler.
Sabit durarak çektim çünkü hareket ederken çekince TAA çok bulanıklaşıyor, daha önce paylaştığım için gerek duymadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok anlayamadım ama DLSS'nin keskinliği daha fazla. Bu daha iyi olmasından değil, DLSS gibi teknolojilerin TAA'nın temeline dayanmasından dolayı aynı sorunlara sahip olmasından kaynaklanır. Smearing, ghosting, kompleks şekillerde artifactlar ve buradaki gibi bulanıklık. DLSS'nin kendi keskinleştirme ayarı vardır, genelde kullanıcılara sunulmaz. TAA keskinliğini köklesek sanki aynı görüntüye erişebilirmişiz gibi geliyor. Keskinleştirme efekti uygulandığını düşünüyorum(en azından TAA'dakinden daha yoğun) ki fazla detay çıkarıyor.

Işıklandırma farkı olmuş. Arkadaki kulübeye bakınca ışık farkı daha net anlaşılıyor ama ikisi arasında çok bariz bir fark görünmüyor. DLSS'de bazı detaylar fazla iken, TAA'da bazı ölçeklendirmeler daha iyi duruyor. Tabi tek karede görünüyor ama oyun akıcılığında fark eder misiniz? Sanmıyorum.

Çok anlayamadım ama DLSS'nin keskinliği daha fazla. Bu daha iyi olmasından değil, DLSS gibi teknolojilerin TAA'nın temeline dayanmasından dolayı aynı sorunlara sahip olmasından kaynaklanır. Smearing, ghosting, kompleks şekillerde artifactlar ve buradaki gibi bulanıklık. DLSS'nin kendi keskinleştirme ayarı vardır, genelde kullanıcılara sunulmaz. TAA keskinliğini köklesek sanki aynı görüntüye erişebilirmişiz gibi geliyor. Keskinleştirme efekti uygulandığını düşünüyorum(en azından TAA'dakinden daha yoğun) ki fazla detay çıkarıyor.

Oyunun grafik ayarlarında keskinleştirme açık varsayılan olarak ikisinde de aktif. Görüntüyü sabit çektim normalde sabit test yapılması önerilmiyor, hareket ederken çekseydim DLSS Transformer görüntüyü %99 oranda koruduğu için ezici üstünlük sağlıyor.
Bu arada farkı anlayamamak iyi bir şey, DLSS Performans %50 ölçekliyor FPS olarak 2X fark var :D

Işıklandırma farkı olmuş. Arkadaki kulübeye bakınca ışık farkı daha net anlaşılıyor ama ikisi arasında çok bariz bir fark görünmüyor. DLSS'de bazı detaylar fazla iken, TAA'da bazı ölçeklendirmeler daha iyi duruyor. Tabii tek karede görünüyor ama oyun akıcılığında fark eder misiniz? Sanmıyorum.

Aslında buradaki amaç DLSS %50 ölçeklemede bile Native TAA ile yarışıyor hatta Motion testlerde bariz öne geçiyor, burada FPS yide hesaplayın ben koymadım ama arada 2X FPS farkı var, görüntü kaybı olmadan bedava 2X FPS kazanıyoruz.

Son düzenleme:
TAA'da keskinlik inanılmaz fazla hiç beğenmedim. DLSS performance güzel ama hafif silik. Quality seçseniz muhtemelen kusursuz bir görüntü bizleri karşılardı diye düşünüyorum. Bir tık da şaşırdım açıkçası. R6'da TAA ve DLSS çokça kıyaslamışımdır hiçbir zaman bu kadar ciddi bir fark olmamıştı. TAA da gayet güzel sonuç veriyor orada.

TAA'da keskinlik inanılmaz fazla hiç beğenmedim. DLSS performance güzel ama hafif silik. Quality seçseniz muhtemelen kusursuz bir görüntü bizleri karşılardı diye düşünüyorum. Bir tık da şaşırdım açıkçası. R6'da TAA ve DLSS çokça kıyaslamışımdır hiçbir zaman bu kadar ciddi bir fark olmamıştı. TAA da gayet güzel sonuç veriyor orada.
Hocam karıştırdın sanırım, keskin gözüken DLSS, Witcher 3 de keskinleştirme ayarı çok fazla TAA için koymuşlar ama DLSS de kapatmadım haksız test olur diye. Slideri sola çek komple DLSS oluyor ekran.

Hocam karıştırdın sanırım, keskin gözüken DLSS, Witcher 3 de keskinleştirme ayarı çok fazla TAA için koymuşlar ama DLSS de kapatmadım haksız test olur diye. Slideri sola çek komple DLSS oluyor ekran.
Solda Native TAA yazıyor, sağda ise DLSS4 Performance. Bana göre Native TAA çok keskin. DLSS4 daha pürüzsüz.

Solda Native TAA yazıyor, sağda ise DLSS4 Performance. Bana göre Native TAA çok keskin. DLSS4 daha pürüzsüz.
1763815398463.webp

Geralt şu anda DLSS olarak gözüküyor sende böyle yapınca silik mi oluyor onu anlamadım aynı yere getir, bende DLSS de keskinlik patlaması yaşanıyor :D

Native in goruntusu cok daha iyi. Sag alt taraftaki su olugu, kale duvarindaki taslar ya da sagdaki kulubenin yatay tahtalarina bakarsaniz DLSS asiri bulaniklastirmis. Kale girisindeki bayrakta tum detaylar yok olmus. %50 performance secenegine mi denk geliyordu? Quality ya da en az balanced seclimeli.