Çözüldü 4x8'e göre 2x16 RAM daha mı iyidir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ÜçyüzGoneBeş
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Ü

ÜçyüzGoneBeş

Ziyaretçi
Merhaba, elimde XPG Gammix D30 2x8 3200MHz CL16 RAM'ler var, anakartımda da 4 adet DIMM yuvası mevcut. 2 adet daha aynı RAM'den mi alayım, yoksa satıp tekrardan farklı bir 2x16 RAM mi alayım?

Merhaba, elimde XPG Gammix D30 2x8 3200MHz CL16 RAM'ler var, anakartımda da 4 adet DIMM yuvası mevcut. 2 adet daha aynı RAM'den mi alayım, yoksa satıp tekrardan farklı bir 2x16 RAM mi alayım?

Ya böyle büyük bir gereksinim olacağını sanmıyorum çünkü zaten iki 8'lik kendi arasında Dual çalışır kalanı diğer sekizlere doldurur diye biliyorum eğer elinizde Xeon'ya da 4 kanal bellek destekleyen bir işlemci yoksa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Quad channel kullanmak yüksek performans isteyen uygulamalar için iyi olur mesela video düzenleme, 3D modelleme vb. işler için. Dual channel daha çok oyunculara hitap eden ve F/P olan seçenek. Ha parasında sıkıntı yok Quad channel da yaparım dersen %5-10 daha iyi performans alabilirsin diye düşünüyorum.

Ha parasında sıkıntı yok Quad channel da yaparım dersen %5-10 daha iyi performans alabilirsin
Parasında sıkıntı yoksa önce işlemci de alması gerek çünkü Ryzen 5600X'de sadece 2 kanal var

Boş yerə uğraşmaya gerek yok, 4 slot koyuyorlarsa demek ki 4 tane RAM takabilirsin. Al 2 tane daha aynı RAM'lerden geç.

2 RAM, Ryzen ve Intel Core i serilerinde her zaman 4 RAM'den daha iyi sonuç verir ama gerek yok. Maksimum frekans düşebilir o kadar. Normalde 3600 MHz olacaksa 3466 olur atıyorum.

Eğer ileriki zamanlarda tekrardan RAM yükseltmesi yaparım diyorsanız 2x16 şeklinde kullanmanız mantıklı olur. Sisteminiz Quad Channel destekliyorsa 4x8 şeklinde de kullanabilirsiniz. Aksi takdirde 4x8 şeklinde kullansanız bile Dual Channel olarak çalışacaktır. Haliyle performansta gözle görülür değişim olmaz, boşuna masraf etmiş olursunuz.

Performansta işim yok, 16GB yetmemeye başladı, frekans ve CL değerlerimden memnunum zaten. Quad Channel ile falan da işim yok sadece 4x8 yapsam sıkıntı olur mu diye soruyorum.

ÜçyüzGoneBeş, sorunuza verilen bir cevabı çözüm olarak işaretlemişsiniz, gerekirse bu seçimi değiştirebilir veya iptal edebilirsiniz.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…