ASUS TUF B450M-Pro Gaming anakartım var ve 2x8 GB 3200 MHz DDR4 RAM kullanıyorum. 2 tane daha Kingston HyperX Fury RAM alıp 4x8 GB yapmayı düşünüyorum. RAM'ler 3200 MHz'de çalışır mı? 4x8'in 2x8'e göre bir dezavantajı olur mu? Bazı oyun testlerinde 4 kanalda daha fazla FPS alındığı gözüküyor.
Detaylar
Kim cevapladı?Alessandro Del Piero
Başarılı
ASUS TUF B450M-PRO Gaming anakartım var ve 2x8 GB 3200 MHz DDR4 RAM kullanıyorum. 2 tane daha Kingston HyperX Fury RAM alıp 4x8 GB yapmayı düşünüyorum. RAM'ler 3200 MHz'de çalışır mı? 4x8'in 2x8'e göre bir dezavantajı olur mu? Bazı oyun testlerinde 4 kanalda daha fazla FPS alındığı gözüküyor.
Aynı belleklerden alırsanız problem olmaz.
Şu anda HyperX mi kullanıyorsun? Aynı markadan al istersen.Aynı fiyata sıfır kutu Goodram 2x16 3600MHz RAM buldum. Sizce değer mi? Yoksa HyperX’de kalmalı mıyım?
Evet, şu an 2x8 Kingston HyperX Fury 3200MHz RAM kullanıyorum. 9000 TL’ye 2x8 HyperX 3200MHz ve yine aynı fiyata 2x16 Goodram 3600MHz arasında kaldım.Şu anda HyperX mi kullanıyorsun? Aynı markadan al istersen.
MHZ, CL ve timing sayılarının aynı olması gerekli. Thaiphoon Burner ile mevcut RAM çiplerini kontrol et ( Micron, Hynix). Farklı RAM çipi sorun olabilir. RAM linkini at, anakartın support bölümünden bakalım.
Farklı RAM şansa bağlı, bende sıkıntı olmuyor, ama sende sıkıntı olmayacağı anlamına gelmez.
www.asus.com
Hem şu anda kullandığının linkini, hem de almak istediğinin linkini at.
Farklı RAM şansa bağlı, bende sıkıntı olmuyor, ama sende sıkıntı olmayacağı anlamına gelmez.
TUF B450M-PRO GAMING - Destek
www.asus.com
Hem şu anda kullandığının linkini, hem de almak istediğinin linkini at.
Sanırım bir yanlışlık oldu. Eğer aynı model 2x8 alırsam 4x8 3200MHz olacak ve öyle kullanacağım. Ama aynı fiyata bulduğum 2x16 kiti alırsam, önceki 2x8’i söküp 2x16 3600MHz kullanacağım.MHZ, CL ve timing sayılarının aynı olması gerekli. Thaiphoon Burner ile mevcut RAM çiplerini kontrol et ( Micron, Hynix). Farklı RAM çipi sorun olabilir. RAM linkini at, anakartın support bölümünden bakalım.
TUF B450M-PRO GAMING - Destek
www.asus.com
Markalar aynı olacaksa sorun yok. Sorun olursa konu açarsın sosyalde.Sanırım bir yanlışlık oldu. Eğer aynı model 2x8 alırsam 4x8 3200MHz olacak ve öyle kullanacağım. Ama aynı fiyata bulduğum 2x16 kiti alırsam, önceki 2x8’i söküp 2x16 3600MHz kullanacağım.
Sizin tercihiniz ne olurdu? HyperX Fury 4x8 3200MHz mi Goodram 2x16 3600MHz mi? İşlemci Ryzen 7 5700X.Markalar aynı olacaksa sorun yok. Sorun olursa konu açarsın sosyalde.