nefti

Uzman
ASUS TUF B450M-Pro Gaming anakartım var ve 2x8 GB 3200 MHz DDR4 RAM kullanıyorum. 2 tane daha Kingston HyperX Fury RAM alıp 4x8 GB yapmayı düşünüyorum. RAM'ler 3200 MHz'de çalışır mı? 4x8'in 2x8'e göre bir dezavantajı olur mu? Bazı oyun testlerinde 4 kanalda daha fazla FPS alındığı gözüküyor.

ASUS TUF B450M-PRO Gaming anakartım var ve 2x8 GB 3200 MHz DDR4 RAM kullanıyorum. 2 tane daha Kingston HyperX Fury RAM alıp 4x8 GB yapmayı düşünüyorum. RAM'ler 3200 MHz'de çalışır mı? 4x8'in 2x8'e göre bir dezavantajı olur mu? Bazı oyun testlerinde 4 kanalda daha fazla FPS alındığı gözüküyor.

Aynı belleklerden alırsanız problem olmaz.

Aynı fiyata sıfır kutu Goodram 2x16 3600MHz RAM buldum. Sizce değer mi? Yoksa HyperX’de kalmalı mıyım?

MHZ, CL ve timing sayılarının aynı olması gerekli. Thaiphoon Burner ile mevcut RAM çiplerini kontrol et ( Micron, Hynix). Farklı RAM çipi sorun olabilir. RAM linkini at, anakartın support bölümünden bakalım.
Farklı RAM şansa bağlı, bende sıkıntı olmuyor, ama sende sıkıntı olmayacağı anlamına gelmez.

Hem şu anda kullandığının linkini, hem de almak istediğinin linkini at.

MHZ, CL ve timing sayılarının aynı olması gerekli. Thaiphoon Burner ile mevcut RAM çiplerini kontrol et ( Micron, Hynix). Farklı RAM çipi sorun olabilir. RAM linkini at, anakartın support bölümünden bakalım.
Farklı RAM şansa bağlı, bende sıkıntı olmuyor, ama sende sıkıntı olmayacağı anlamına gelmez.

Sanırım bir yanlışlık oldu. Eğer aynı model 2x8 alırsam 4x8 3200MHz olacak ve öyle kullanacağım. Ama aynı fiyata bulduğum 2x16 kiti alırsam, önceki 2x8’i söküp 2x16 3600MHz kullanacağım.