5.000-6.000 TL'ye sıvı soğutucu önerisi

Bütçe
5.000-6.000 TL
  • Ben bu lafı Arctic için demedim, arkadaşın sorduğu soğutucu için söyledim. Bir daha okursanız ne demek istediğim anlaşılır.
  • Fan dandik. Kaliteli bir fan kullanmadıysanız alıp deneyebilirsiniz, malzeme kalitesi de pek iyi değil.
  • Ben araştırmamı sadece internetteki videolara bakarak değil, deneyerek ve test ederek yapıyorum. Bence siz de kulaktan dolma bilgiler yerine elle tutulur şeylere bakıp kendiniz görebilirsiniz. Ben bugün gerçeği yansıtmayan bir video yükleyip “soğutmaya bakın” desem, buna inanacak mısın? Piyasadaki bu tarz şeylerin neler olduğunu gayet iyi biliyorum, tavsiyem bunlara hemen düşmemen. Ayrıca bir ürünün sesli olması tek başına kötü olduğu anlamına gelmez; ama aynı performansı daha sessiz ve daha kaliteli bir ürün veriyorsa, bu durumda diğerinin daha kötü olduğunu söylemek gayet normal .

Tamamdır, tartışmayacağım. Belli ki ne kadar anlatsam da boşa.

Tamamdır, tartışmayacağım. Belli ki ne kadar anlatsam da boşa.
Eksik bilgilerle tartışmanız zaten yanlış olurdu. Lütfen deneyim elde edemiyorsanız en azından teknik detayları ve fiziğini araştırıp daha elle tutulur bilgilerle konuşun.

Kasada yer varsa Arctic Liquid Freezer III'ten şaşmayın.

Ryzen 9 7900 5.5 GHz PBO ile Arctic Liquid Freezer III Pro 280 var bende, yük altında düz 95 derece. Throttle yok.

Son düzenleme:

Ryzen 9 7900 5.5 GHz PBO ile Arctic Liquid Freezer III Pro 280 var bende, yük altında düz 95 derece. Throttle yok.
Watt söylemen lazım kuru kuruya 95 yani bir şey ifade etmiyor.

95 zaten thermal limit ve yavaşlamaya başladığı yer nasıl yok.

Watt söylemen lazım, kuru kuruya 95 yani bir şey ifade etmiyor.
İfade edebilir, çünkü 170 - 180W güç harcıyor işlemcim yük altında. Bir de 11.5 W/mK'lık orta segment macun var. Hatta eski sistemimde düz Liquid Freezer II 280 ve Ryzen 9 7900 vardı ve 5.150 GHz'de çok rahattı. 280'lik soğutucu kullanıyorum, bence sorun yok. Bilgisayar rölantideyken de aşırı sessiz.

Ryzen 9 7900, aslında kırpılmış bir 7900X'tir. 95 derece gayet sağlıklı AMD'ye göre. Rölantide (PBO'suz) çalıştırsam işlemci buz gibi çalışacak.

Tam detay yazmanız lazım 170-180 oluyordur demekle olmuyor maalesef.

Ocypus gayet iyi bir marka tavsiye edebilirim sadece TR pazarında önemsenmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…