5.000 TL ATX kasa önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan isimbulamiyorum
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 118
  • Etiketler Etiketler
    kasa
Bütçe
5.000 TL

isimbulamiyorum

Çalışkan
Merhaba, 5000 TL bütçem var. ATX siyah kasa önerilerine açığım. Tercihen içinde dahili fanla gelen ekstra fan masrafı çıkartmayacak bir model arıyorum.

Sistem Özellikleri:
  • 9800x3D
  • Gigabyte X870E Aorus Elite
  • Enermax 1350W Gold 80+ PSU
  • Sapphire Nitro+ 6700XT

Bu kasalar baya hoşmuş gerçekten. Corsair RS120 bu fan setini alıp 2 tane ekran kartının altına 1 tanesini de yan fanların önüne koyabilir miyim acaba?
Bu kasa hafiften şu an kullandığım Dark Maxima V20'yi hatırlatıyor bana o yüzden farklı modellere bakıyorum, teşekkürler.
Asus GT302'ye bakılabilir. Malzeme kalitesinden biraz puan kırılan bir ürün ancak fan konusunda oldukça cömert ve içerik olarak dolu bir kasa.
Buna da bakacağım teşekkürler.

Hocam şu anda bütçenizin neredeyse yarı fiyatına Corsair 3000D modelleri satışta. Güncel olarak 2600₺ gibi bir fiyata satılıyor kasa. Hem beyazı hem de siyahı mevcut. Bunun önü tamamen mesh bir yapıda ve içerisinde 3 adet RGB fan ile geliyor.

Anakartınız güzel olduğu için bu fanları tamamen anakart üzerinden ARGB bağlantısı ile Windows içinden iCUE ile kontrol edebilirsiniz büyük ihtimal. Tek masrafı bir adet daha corsair fan alıp arkaya takmak. Onun harici hiçbir masrafı yok. O fiyatlara dandik Çin malı no name markalar cirit atıyor ortalıkta. Ayrıca sıvı soğutmanız varsa corsair marka olduğunda kasa ve soğutma dahil tüm fanlar iCUE üzerinden ışıkları ve yanlış hatırlamıyorsam hızları dahil ayarlanabiliyor.

Sisteminiz gerçekten çok güzel, akvaryum tarzı kasalarda açıkçası ben sevmiyorum, yeni sistemimde kullanmak gibi bir hataya düştüm. Alırsanız bile kesinlikle ne yaptığını bilen NZXT, Lian Li, corsiar ve ASUS gibi markalardan şaşmayın bu kasa tipi için. Bu markaların çoğunun giriş seviyesi kasaları bile en baba benim diyen no name markaların üst seviye saydığı kasalarını geçer gider.

Çünkü benimki gibi no name markalarda kesinlikle dandik fanlar, düzgün olmayan iç akış tasarımı ve sıvı soğutma taktığınızda RAM modüllerine baskı yapma gibi bir sürü saçma durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Ben bunu aldım 1 ay önce. Hala benzer fiyatta. Kaliteli bir kasa, öneririm. Bütçenin epey altında, olur da o şekilde düşünürseniz.
Bu kasaların en büyük sıkıntıları bence ufak olmaları. Şahsen kasa gibi durmuyorlar ve radyatör seçenekleri kısıtlı. Ha 205 kendi sınıfında çok güzel kasa orası ayrı ama ben içinde çalışmayı sevmiyorum bu kasanın mesela. Dar çünkü.

Geri
Yukarı Alt