5.000 TL bütçede 360mm sıvı soğutma önerisi

Bütçe
5.000 TL

cartel 4

Yetkin
Merhabalar Techolay üyeleri, AM4 sistemimi AM5'e geçiriyorum. Yeni anakart aldım, işlemci aldım şimdi de işlemci soğutma bakıyorum. 5.000 TL bütçem var. 360mm siyah sıvı soğutma bakıyorum. Arctic LF3 360 Pro baktım fakat sanırım kasama sığmıyor. Şu anda mATX anakartım var ve üst kısma olan uzaklığı 60mm, egzoz fanıyla top arası 55mm (fan sanırım hareket edebiliyor aşağı doğru). Kasama bu soğutucu sığar mı? Sığmazsa başka önerileriniz var mıdır?

Kasa: Rampage Ares V2
Anakart: NZXT N7 B850
RAM: Patriot Viper Venom RGB 6000 MHz

Son düzenleyen: Moderatör:

Arctic radyatörü kalın 63mm alan gerekiyor yoksa sığmaz kasanıza. Yeterli alan varsa kalın radyatörlü önerilerim;

Yeterli alan yoksa;

Hocam öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim. 63mm'i nereden ölçmem gerekiyor, bildiğim kadarıyla egzoz fanıyla üst taraf arası. Onun dışında MSI'da bazı sıkıntılar duymuştum o bu modelde var mı? Aralarından en çok TR Frozen Edge ilgimi çekti diyebilirim. Burdakilerin hepsiyle büyük performans farkları olur mu?

Kasanın üst paneli ile anakartın üstüne kadar olan bölümü ölçmeniz gerek anakarta temas etmemesi gerek yani. Arctic takabilmek için en azından 65mm garanti olur. A13 modelinde özellikle bir şikayet duymadım kullananlar memnun. Önerdiğim bütün modeller arasında da devasa bir sıcaklık farkı olmaz. Ben olsam kasama sığıyorsa enermax, sığmıyorsa DeepCool alıp geçerdim.

Maalesef Arctic sığmıyor Aralarında TR Frozen Edge çok hoşuma gitti açıkçası tasarım olarak ve fanlarının da iyi olduğunu duymuştum.

9700X almayı düşünüyorum şu anda hocam. Aynı zamanda görünüşe de önem veriyorum, Liqmaxflo çok çirkin duruyor. Ocypus Delta diğerlerine göre nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…