5.000 TL M.2 SSD önerisi

Bütçe
5000

akkor

Üyecik
Asus Prime B350M-K AM4 Soket Anakart

Arkadaşlar anakartımda çalışacak 2 TB M.2 SSD önerisi istiyorum. Fiyat olarak 5K bandı üstüne çıkmak istemiyorum. Bilgisayarda genellikle oyun oynayan video izleyen indiren birisiyim. DRAM'li ve uzun ömürlü SSD gerekiyor. Fiyat performans olduğunu düşündüğünüz 1TB veya DRAM'siz M.2 ssdleride önerebilirsiniz

Benim bulduklarım şu şekilde;
Kioxia Exceria Pro LSE10Z002TG8 PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD
KLEVV Cras C930 2TB NVMe PCI-e Gen4 X4 Okuma 7400 MB – Yazma 6800 MB PS5 Uyumlu Soğutuculu M.2 SSD (K02TBM2SP0-C93) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

Anakartın PCI-e 3.0 desteklediği için Exceria Pro'dan tam verim alamayacaksın. Exceria G2'de alınabilir ama ben yine de Exceria Pro alırdım.

Kioxia Pro DRAM'lı, bu bütçede onu tercih edebilirsiniz.
Anakartı sonradan gördüm; Gen3'müş. 3500-4000 hızlarında bir şey alırsanız daha iyi olur, boşa para vermeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartında M.2 slotu, PCIe 3.0 x4 hızında. Bu da teorik olarak maksimum 4 GB/sn hız elde etmene olanak sağlıyor. Pratikte de ~3.700 MB/sn hızın olur. Bu bağlamda Gen4 SSD'leri tercih ettiğinde düz hesap yarı hızları elde edeceğini bilerek tercih et.

Şu bahsi geçen indirimleri kullanarak Kioxia Exceria PRO 2 TB tercih edebilirsin. Sepette 5.499 TL yazıyor. İndirimlerle daha da düşer, sen hesaplarsın:

KLEVV Cras C930 da donanımsal olarak güzel disk, tercih edilebilir ancak dahili soğutucu ile geldiğinden dolayı ekran kartı ile fiziksel bir problem yaratmayacağından emin olmak lazım.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt