Bütçe
5.000 TL
Prime95te 65 70 olup nasıl BF'de 85 görüyor?

Hocam Noctua dışında bir şey soğutunca fenalastiniz galiba (!) 😂 prime95'ten bahsetmiyorum, oyunlarda 65'lerde geziyor daha ne isteyeyim :) BF'de yükleme ekranında ani 85 oluyor demek istedim ani sıçrama derken. Ha yaz sıcağında yükselir mi, elbette ne de olsa aktif havalandırma yok odada lakin 75'e bile dayansa OC'li 12900K icin bence cok guzel degerler.

AiO kullanmadan, saf hava akışıyla işimi görüyor. Bir de ben artık PC'ye para harcamaktan bıktım. Sizin sogutma vs. konularında takıntılı olduğunuzu biliyorum, sizin kadar ince ve pahalı ekipman kullanmadığım için hani daha iyi ne yakalardim bilemiyorum ama F/P kombinasyonla benden bu kadar çıkıyor.

Hocam Noctua dışında bir şey soğutunca fenalastiniz galiba (!) 😂 Prime95'ten bahsetmiyorum, oyunlarda 65'lerde geziyor daha ne isteyeyim :) BF'de yükleme ekranında ani 85 oluyor demek istedim ani sıçrama derken. Ha yaz sıcağında yükselir mi, elbette ne de olsa aktif havalandırma yok odada lakin 75'e bile dayansa OC'li 12900K icin bence cok guzel degerler.

AiO kullanmadan, saf hava akışıyla işimi görüyor. Bir de ben artık PC'ye para harcamaktan bıktım. Sizin sogutma vs. konularında takıntılı olduğunuzu biliyorum, sizin kadar ince ve pahalı ekipman kullanmadığım için hani daha iyi ne yakalardim bilemiyorum ama F/P kombinasyonla benden bu kadar çıkıyor.

Yav benim Noctua fanboyluğu boş ver, çok garibime gitti 5300 MHz all Core duyunca. :D 690 Maximus Extreme üstüne Custom var. Silikon farkı o kadar yüksek mi onu anlamaya çalışıyorum yahu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yav benim Noctua fanboyluğu boş ver, çok garibime gitti 5300 MHz all Core duyunca. :D 690 Maximus Extreme üstüne Custom var. Silikon farkı o kadar yüksek mi onu anlamaya çalışıyorum yahu.

Hocam en az 1 ay daha PC'den uzağım test edemiyorum ama en son 5300 p-core, 4100 e-core seklindeydi. Diğer degeleri ellemedim sadece carpanlari elledim çünkü bu şekilde R6'da en optimal artışı yasamistim.

Elindeki islemci 65W. Uflesen sogur o. Ne yapacaksin 360 mm sivi sogutmayi. 90 mm hava sogutmalardan iyi bir tanesi bile fazlasiyla yeter sana.