Şu an kullandığım bilgisayar pek güçlü bir bilgisayar değil. Bilgisayardan da hiç anlamam. Sadece düşük bütçeyle performanslı bir bilgisayarım olsun istiyorum. Monitör olarak kimisi FHD alacağımı, diğerleri kötü demiş; mantıken UHD almak gerekmez mi? Dediğim gibi hiç anlamam, hangisi iyi, hangi özellikler kötü. Sadece almışken yüksek Hz olsun istiyorum. 144 Hz kullanmıştım, 144 Hz'den fark hissettirecek bir modele geçeyim diyorum. Kaç Hz olur bilmiyorum, sizler yardımcı olursanız sevinirim. Bütçeyi en minimumda tutarsanız sevinirim; mesela 5K olursa iyi olur ama biraz daha çıkıp daha iyisini al derseniz ona da tamamım.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 5.000 TL
Daemon Targaryen
Çalışkan
AOC 24G4HRE Monitör
AOC 24G4HRE Monitör [kodu] detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
7000TL'ye kadar en iyi görüntü kalitesini sunuyor. FHD almalısın QHD için en az 7000 UHD için 15000TL bütçe vermen gerekiyor.
![]()
AOC 24G4HRE Monitör
AOC 24G4HRE Monitör [kodu] detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
7. 000 TL'ye kadar en iyi görüntü kalitesini sunuyor. FHD almalısın QHD için en az 7000 UHD için 15. 000 TL bütçe vermen gerekiyor.
200Hz tüm oyunlar için yeterlidir değil mi? Daha yüksek almama gerek olur mu?
Daemon Targaryen
Çalışkan
200Hz tüm oyunlar için yeterlidir değil mi? Daha yüksek almama gerek olur mu?
Esporculuk falan düşünmüyorsan yeterli.
Mordor Kumpircisi
Uzman
Yıl olmuş 2026. Bu zamandan sonra fii tarihinden kalma Full HD teknolojisine para yatırmak parayı çöpe atmak demek. Mümkünse biraz daha bütçe arttırıp 1440p bir monitör tercih edilmeli.
Daemon Targaryen
Çalışkan
Yıl olmuş 2026. Bu zamandan sonra fii tarihinden kalma Full HD teknolojisine para yatırmak parayı çöpe atmak demek. Mümkünse biraz daha bütçe arttırıp 1440p bir monitör tercih edilmeli.
Güçlü bir bilgisayara sahip değilim diyor. Bütçeyi en minimumda tutun diyor sen kalkıp neye göre 2k öneriyorsun?
Mordor Kumpircisi
Uzman
Full HD 2007-2008 yıllarının teknolojisi. 20 yıllık bir görüntü teknolojisine sahip bir monitörü üzerine para verseler kullanmam şahsen. Bugün nasıl ki teknoloji mağazalarına gittiğinde 1080p televizyon göremiyorsan 1080p monitörlerde artık miadını doldurdu.Güçlü bir bilgisayara sahip değilim diyor. Bütçeyi en minimumda tutun diyor sen kalkıp neye göre 2k öneriyorsun?
Monitör sık sık değişen bir bileşen değil, sistemin demirbaşı gibidir. Almışken en azından 2K bir monitör tercih edilmeli diye düşünüyorum. Eğer arkadaş belirttiği gibi mevcut sistemiyle yüksek performans hedefliyorsa, şimdilik 2K monitörü 1080p çözünürlükte kullanabilir. İleride sistemini yükselttiğinde ise monitörü kendi doğal çözünürlüğü olan 1440p'de kullanmaya devam eder.
Daemon Targaryen
Çalışkan
Full HD 2007-2008 yıllarının teknolojisi. 20 yıllık bir görüntü teknolojisine sahip bir monitörü üzerine para verseler kullanmam şahsen. Bugün nasıl ki teknoloji mağazalarına gittiğinde 1080p televizyon göremiyorsan 1080p monitörlerde artık anlamını yitirdi.
Monitör sık sık değişen bir bileşen değil, sistemin demirbaşı gibidir. Almışken en azından 2K bir monitör tercih edilmeli diye düşünüyorum. Eğer arkadaş belirttiği gibi mevcut sistemiyle yüksek performans hedefliyorsa, şimdilik 2K monitörü 1080p çözünürlükte kullanabilir. İleride sistemini yükselttiğinde ise monitörü kendi doğal çözünürlüğü olan 1440P'de kullanmaya devam eder.
2K monitörü 1080P'de kullanınca iyi bir görüntü alacağını mı düşünüyorsun? Hala HD kullananlar bile var. Sen sevmiyorsun diye FHD kötü veya eski olmuyor. 2K için iyi bir sisteme ihtiyacın var konu sahibinin de hem sistemi iyi değil hem bütçesi 2K'ya yetmiyor.
Mordor Kumpircisi
Uzman
2K monitörü 1080P'de kullanınca iyi bir görüntü alacağını mı düşünüyorsun? Hala HD kullananlar bile var. Sen sevmiyorsun diye FHD kötü veya eski olmuyor. 2K için iyi bir sisteme ihtiyacın var konu sahibinin de hem sistemi iyi değil hem bütçesi 2K'ya yetmiyor.
1440p monitörde 1080p çözünürlük kullanmak interpolasyon nedeniyle doğal çözünürlüğe kıyasla bir miktar görüntü keskinliği kaybına yol açacaktır elbette ama yine de 1080p monitör almazdım.
22 inç gibi küçücük ekranda bile düşük PPI yoğunluğu sebebi ile piksel saydırıyor 1080p.
Ayrıca herkesin farklı bir bakış açısı olabilir bu da gayet doğal, aynı fikirde olmak zorunda değiliz farklı fikirlerde iyidir.