Bütçe
5.000-6.000 TL

Bora Bal

Çalışkan
Şu anda MSI MAG CoreLiquid B240 kullanıyorum ve sanırım bir sıkıntısı var artık soğutmuyor, chromeda falan 70 derecelere kadar ısınıyor işlemcim. O nedenle kaliteli bir 240mm sıvı soğutucu arıyorum ama çok fazla bütçem yok yani 10 bin civarlarına çıkamam. Ortalama 5 6 bin civarlarında olabilir. Kasam MSI MPG Gungnir 111r mid Tower ATX. Düşündüğüm 2 model var ikisini de ekleyeceğim. Eğer önerebileceğiniz daha iyi modeller varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sıvı soğutucular hakkında bilgim yok ama eğer hava soğutmada olur derseniz Thermalright Phantom spirit 120 SE öneririm. O işlemci için yüksek fiyatlara çıkıp 240 mm almak mantıklı gelmiyor.

1600TL al geç 9800X3D ile kullanıyorum Max 70 dereceyi görüyor o kadar para harcamaya gerek yok sıvı soğutmaya.
Hocam benim 7600x i sıvı soğutucum düzgün çalışırken anca soğutuyordu hava soğutucu nasıl soğutacak emin değilim açıkçası.

Yukarıda önerilen hava soğutma gerçekten çok iyi. Bence sıvı soğutma her zaman daha iyi soğutur algısına kapılmayın. Çift fan olmasıyla beraber gerçekten en zorlu koşullarda 72-73 derecenin üstüne çıkmıyor bende de.