5.000 TL'ye VDSL internet için modem önerisi

Bütçe
4.000-5.000 TL

Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Bu konular hakkında çok bir bilgim yok. Güncel olarak elimdeki router veya modem hangisi, bilmiyorum. 2.4 destekliyor sadece ve bayağı kötü çekim mesafesi. Bu cihazı direkt kullanmak istemiyorum. Sanırım ne aldığıma göre bridge modu ile yeni alacağım ve güncel olanı birbirine falan bağlamam gerekebiliyormuş. Bunu yapmak istemiyorum ben, kısaca ne yapmam lazım?

Birisine sordum, şunu alsanız yeterli dedi. Direkt olarak DSL kablosunu takıp çalıştırabilirmişim.

Bu arada modem evin en uç kısmında falan, internet mesafesi iyi olursa güzel olur. Gerçi eğer istenilen performans olmazsa 2-3 metrelik bir CAT 5 kablosu alıp güncel modemden Keenetic'e takıp router olarak internet dağıtımı da yapabilirsin dedi sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
- Modem Seçimi: Keenetic KN-2112 modelini almak iyi bir tercih. Bu modem, VDSL2 desteği ile internet hızını en üst seviyeye çıkarabilir. Hız ve çekim mesafesi açısından yeterli performansı sunar.

- Kurulum Adımları:
1. Keenetic Modemi Satın Al: 5.000 TL bütçenizle bu modeli almak yeterli olacaktır.
2. Eski Modemi Çıkar: Evinizdeki mevcut modemi internet bağlantısından ve elektrikten ayırın.
3. Yeni Modemi Bağla: Keenetic modemini DSL kablosuyla duvardaki telefon prizinize ve elektrikle bağlantısını yapın.
4. Ayarları Yap: Modemi açtıktan sonra, genellikle bir web tarayıcısı üzerinden (192.168.1.1 gibi) arayüzüne erişip gerekli ayarları yaparak internete bağlanabilirsiniz. Gerekli ayarları, modem kutusundan veya üretici web sitesinden bulabilirsiniz.
5. Wi-Fi Ayarları: Wi-Fi ağ adını (SSID) ve şifresini belirleyerek kablosuz bağlantınızı da sağlamış olursunuz.

- İsterseniz Performansı Artırabilirsiniz:
- Ethernet Kablosu Kullanımı: Eğer sinyal yeterli gelmezse, 2-3 metrelik bir CAT 5 kablosu ile Keenetic modeme bir bilgisayar veya başka bir cihaz bağlayarak daha stabil bir bağlantı sağlayabilirsiniz.
- Yerleşim Düzeni: Modemi evinizin ortasında daha merkezi bir konuma yerleştirerek çekim alanını artırabilirsiniz.

Bu adımları izleyerek, zamandan tasarruf edip kolayca internet bağlantınızı kurabilirsiniz. Eğer daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa, belirtmekten çekinmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…