pawEn

Üstün
Yer
Plant Dingolfing, Almanya
Merhabalar herkese, iyi sosyaller.

Aranızda kontakt lens kullanan var mı? İlkokuldan beri senelerdir gözlük kullanıyorum ve şuan numaram -6 ve -6.75 olmuş durumda (gözlük numarası). Çoğu kişi lensi dene diyordu biz de bugün muayeneye gittiğimizde doktorla konuştuk ve denemem için bir çift Acuvue lens verdi. Optikçiden de küçük boy Hyfree solüsyon aldık. Doktor nedense iki göz arasında gözlük numarası olarak -0.75 fark olmasına rağmen iki gözüme de aynı yani -5.50 numarayı yazdı lens için. -1.75'te astigmatım mevcut. 1 saat falan taktıysam taktım ve ilk deneyimlerim alışınca rahat olacağı yönündeydi ancak çok temiz olmam gerekiyor sanırım gözlerimle alakalı bir şey yapacağım zaman. Gündelik hayatımda pek titiz değilim ancak kişisel bakımıma önem veririm. Eğer gözüm alışmayacaksa ve bugün 1 saatlik süreçten daha iyisini göremeyeceksem uzaklardaki şeyleri pek okuyamayacağım gibi ve bu da okul için saçma olacaktır çünkü tahtada yazılanı göremedikten sonra ne fayda.
@144 @EfeA @Ruindry @Ella Freya

Sizce avantajları ve dezavantajları neler? Siz kullanmıyorsanız bile her ikisini de kullanan/kullanmış bir tanıdığınız varsa onunla da konuşmak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lens işi bana göre zahmetli ve maliyetli olduğundan salladım. Kontak lenslerinde temizliği zormuş şahsen uğraşmak istemedim. Bir ara gözleri çizdirmeyi düşünüyorum.

Konudan bağımsız, hem numaralı hem renkli lens yapılabiliyor mu?
Var ama yaygın değiller.

Lazer ile çizdirmeden önceki son 3 yıl lens kullandım, ilk aşamada tak çıkar uğraştırır, zamanla ışık hızında yaparsın, göze iyi uyum sağlarsa çok rahat edersin.

@pawEn,
Deniz, duş vs. hakkında ne düşünüyorsunuz hocam lens için? Bir de sizce 3 aylık 3 çift mi almalıyım yoksa 15 günlük 15 tek kullanımlık çift mi almalıyım? Fiyatlar neredeyse aynı dediler 1300 civarıymış. Solüsyon markası olarak ne önerirsiniz? Bir de lens üstüne güneş gözlüğü kullandınız mı? Kullandıysanız eğer normal rahatça kullanılabiliyor mu yoksa filtre olduğu için herhangi bir optik bozukluk vs. oluyor mu?
Çok darladım kusura bakmayın. :(

Merhabalar herkese, iyi sosyaller.

Aranızda kontakt lens kullanan var mı? İlkokuldan beri senelerdir gözlük kullanıyorum ve şuan numaram -6 ve -6.75 olmuş durumda (gözlük numarası). Çoğu kişi lensi dene diyordu biz de bugün muayeneye gittiğimizde doktorla konuştuk ve denemem için bir çift Acuvue lens verdi. Optikçiden de küçük boy Hyfree solüsyon aldık. Doktor nedense iki göz arasında gözlük numarası olarak -0.75 fark olmasına rağmen iki gözüme de aynı yani -5.50 numarayı yazdı lens için. -1.75'te astigmatım mevcut. 1 saat falan taktıysam taktım ve ilk deneyimlerim alışınca rahat olacağı yönündeydi ancak çok temiz olmam gerekiyor sanırım gözlerimle alakalı bir şey yapacağım zaman. Gündelik hayatımda pek titiz değilim ancak kişisel bakımıma önem veririm. Eğer gözüm alışmayacaksa ve bugün 1 saatlik süreçten daha iyisini göremeyeceksem uzaklardaki şeyleri pek okuyamayacağım gibi ve bu da okul için saçma olacaktır çünkü tahtada yazılanı göremedikten sonra ne fayda.
@144 @EfeA @Ruindry @Ella Freya

Sizce avantajları ve dezavantajları neler? Siz kullanmıyorsanız bile her ikisini de kullanan/kullanmış bir tanıdığınız varsa onunla da konuşmak isterim.
Ben gözüme hastanede taktım bir daha takma fırsatım olmadı. Bilgim yok malesef. Sadece kağıt var bende de numarası yazan.

Denizde, duşta ve uyurken asla lens takmayın. 8 sene lens kullandım edindiğim bilgileri sizinle paylaşmak istedim.
Denizde ve havuzda göz enfeksiyonu olabilirsiniz.

Duşta gözünüz iltihap kapabilir ve şampuan lense zarar verebilir.

Uyurken lens takmak korneanın kendini yenilemesini engelleyebilir ve lens kuruduğu için gözünüze yapışabilir.

Acuvue OASYS markası lens kullanırken en rahat ettiğim lensti. Eğer hijyen konusunda sorun yaşamıyorsanız 15 günlük lensleri alabilirsiniz. Solüsyon olarak Biotrue 300ml önerebilirim. Daha hijyenli olması için günlük lens olarak Dailies Total 1 kullanılabilir.
Birde lens alırken doktorun söylediği çaptaki lensleri alın yoksa batma gibi şikayetleriniz olabilir.

Bunlara dikkat ettiğiniz sürece lensi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Lens kullanırken güneş gözlüğünde normal görüyorsunuz.

Denizde, duşta ve uyurken asla lens takmayın. 8 sene lens kullandım edindiğim bilgileri sizinle paylaşmak istedim.
Denizde ve havuzda göz enfeksiyonu olabilirsiniz.

Duşta gözünüz iltihap kapabilir ve şampuan lense zarar verebilir.

Uyurken lens takmak korneanın kendini yenilemesini engelleyebilir ve lens kuruduğu için gözünüze yapışabilir.

Acuvue OASYS markası lens kullanırken en rahat ettiğim lensti. Eğer hijyen konusunda sorun yaşamıyorsanız 15 günlük lensleri alabilirsiniz. Solüsyon olarak Biotrue 300ml önerebilirim. Daha hijyenli olması için günlük lens olarak Dailies Total 1 kullanılabilir.
Birde lens alırken doktorun söylediği çaptaki lensleri alın yoksa batma gibi şikayetleriniz olabilir.

Bunlara dikkat ettiğiniz sürece lensi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Lens kullanırken güneş gözlüğünde normal görüyorsunuz.
Çok sağolun. Yalnız şu kısmı tam anlayamadım ''hijyen konusunda sorun yaşamıyorsanız...''. Tam olarak ne demek istediniz? Daha hijyenli olması için de Dailies Total 1 demişsiniz. Oasys Toric'ten ne farkı olur?

Bir de 2 gözüme de aynı numarayı yazmış gözlük numaramda 0.75'lik bir fark olmasına rağmen. Bu durum ileride daha da dengesizleşmesine yol açmaz mı?
Şurada sadece sol göz diye belirtilmiş örnek olarak seçtim ama ben bundan 1 tane alsam sol/sağ olarak geliyor değil mi? Hastanede 1300 civarıydı, internette 1000-1100 arası.

1744509630375.webp

1744509716203.webp

Aksı rastgele seçtim gerisi doğru, aks reçetede yazıyordur herhalde.

Çok sağolun. Yalnız şu kısmı tam anlayamadım ''hijyen konusunda sorun yaşamıyorsanız...''. Tam olarak ne demek istediniz? Daha hijyenli olması için de Dailies Total 1 demişsiniz. Oasys Toric'ten ne farkı olur?

Bir de 2 gözüme de aynı numarayı yazmış gözlük numaramda 0.75'lik bir fark olmasına rağmen. Bu durum ileride daha da dengesizleşmesine yol açmaz mı?
Şurada sadece sol göz diye belirtilmiş örnek olarak seçtim ama ben bundan 1 tane alsam sol/sağ olarak geliyor değil mi? Hastanede 1300 civarıydı, internette 1000-1100 arası.

Eki Görüntüle 140264

Eki Görüntüle 140265

Aksı rastgele seçtim gerisi doğru, aks reçetede yazıyordur herhalde.
Eğer doktorun verdiği numaralarla rahat görebiliryorsanız farklı numara almanıza gerek yok. Numaralar ve aks aynı olduğu sürece tek kutu alabilirsiniz. 15 günlük lenslerde 6 blister var. 15gün-15gün-15gün olarak 45 gün kullanabilirsiniz.

Hijyenden bahsettiğim 15 günlük lens kullanacaksanız lens kaplarını 2-3 günde bir temizlemeniz iyi olur. Kötü hijyen Lens kullanıcılarının çoğunun göz enfeksiyonu olma sebebi.

Aks değerini bilmeniz gerekiyor yanlış olursa düzgün görüş olmaz ve baş ağrısı yaşabilirsiniz.

Benim kullandığım lens Acuvue Oays for astigmatism olandı. Toric olanda gördüğüm kadarıyla aynı lens.

Gördüğüm kadarıyla Dailies Total 1 olan lensin astigmatı Türkiye'de satılmıyor. Onun yerine Acuvue oasys 1-day toric lensi var ama fiyat olarak aylık 2200₺ oluyor.

Sizin için lens mi gözlük mü daha konforlu bunu anlamak için bir süre lens kullanın. Ben de eskiden lens kullanıyordum ama işteyken rahat olmuyordu. Vardiyalı çalıştığımdan 24 saatten uzun süre gözümde kalıyordu. Hem hijyenik açıdan sıkıntı oluyordu hem de bu kadar uzun süre takınca batma hissediyordum. (muhtemelen kuruluktan kaynaklıydı.)
Bu arada lens takmadan önce elinizi yıkadığınızda havlu yerine mümkünse sert kağıt havluları tercih edin. Elinizi kurularken toz yapışmaz.