Görüyor musun testi aslında orada numaraları deniyorlar. Yüksek numaralı cam vermek gözleri yorar ve göz kaslarına zarar veriyor batma ve acı hissi yapabiliyor. Mümkün olduğunca konforun yüksek olduğu numarandan düşük cam yazarlar. Benim gözüm birisi astigmat 5 diğeri astigmat 4.75 ama gözü fazla yoracağından astigmat 4 cam yazdı doktor.
Lens kullanımı zor uyuya kalmaman lazım kesinlikle ellerini temiz tutman lazım gözlerin mikrop kapmamalı gözlüğün her ihtimale karşı dursun denemelik olarak test et memnun kalırsan devam et.
Göz kuruluğun varsa lensler gözde kuruluk yapabiliyor ama görüş açın için tam uygun oluyor astigmat mesela düzensizdir onun açısı çok önemlidir lensler göze tam uyduğu için o konuda iyidir. Uzun süreli lenslere bakabilirsin ama deneyim açısından günlük lenslerle başla günlük lensler daha ince ve gözü daha nemli tutar birikim yapmaz uzun kullanımlı lensler kalın oluyor ve nemli kalmıyor uzun süre gitmesi için biraz daha zorludur.
Oasy toric haftalık lensti sanırım gözü daha çok kurutur iyi nemlendiremez çok mavi ışığa ekrana maruz kalıyorsan gözlerini ekstra yorar ilk kullanım için diğeri daha uygun ama doktor tavsiyen nedir? Günlük lensler biraz daha pahalı oluyor sanırım haftalık lenslere göre seçim sende.

Doktorundan deneme için birkaç tane lens talep et. Her göz her lenste rahat olmayabiliyor. O yüzden lens önerisi yapmayacağım. Aynı numarayı yazma sebebi gözlerinde dengeleme yapmak için olabilir. Bende de aynısını yaptı doktor. Lens suyu olarak BioTrue ve Renu'yu önerebilirim.

Deniz, duş vs. hakkında ne düşünüyorsunuz hocam lens için? Bir de sizce 3 aylık 3 çift mi almalıyım yoksa 15 günlük 15 tek kullanımlık çift mi almalıyım? Fiyatlar neredeyse aynı dediler 1300 civarıymış. Solüsyon markası olarak ne önerirsiniz? Bir de lens üstüne güneş gözlüğü kullandınız mı? Kullandıysanız eğer normal rahatça kullanılabiliyor mu yoksa filtre olduğu için herhangi bir optik bozukluk vs. oluyor mu?
Çok darladım kusura bakmayın. :(

Deniz olmaz, duş dikkatli olunursa sıkıntı olmaz, ben 2 aylık kullanmıştım, kısa kullanımlı almak daha iyi olabilir, marka önerisi yapamayacağım çok uzun zaman geçti üzerinden, güneş gözlüğünü normal kullanabilirsin, sıkıntı olmuyor.

Eğer doktorun verdiği numaralarla rahat görebiliryorsanız farklı numara almanıza gerek yok. Numaralar ve aks aynı olduğu sürece tek kutu alabilirsiniz. 15 günlük lenslerde 6 blister var. 15gün-15gün-15gün olarak 45 gün kullanabilirsiniz.

Hijyenden bahsettiğim 15 günlük lens kullanacaksanız lens kaplarını 2-3 günde bir temizlemeniz iyi olur. Kötü hijyen Lens kullanıcılarının çoğunun göz enfeksiyonu olma sebebi.

Aks değerini bilmeniz gerekiyor yanlış olursa düzgün görüş olmaz ve baş ağrısı yaşabilirsiniz.

Benim kullandığım lens Acuvue Oays for astigmatism olandı. Toric olanda gördüğüm kadarıyla aynı lens.

Gördüğüm kadarıyla Dailies Total 1 olan lensin astigmatı Türkiye'de satılmıyor. Onun yerine Acuvue oasys 1-day toric lensi var ama fiyat olarak aylık 2200₺ oluyor.
Hocam ben bu 1 day olanı aldığım zaman toplam kaç gün kullanabiliyorum yani? Mesela pazartesileri takmam muhtemelen spor falan yapıyorum top falan çok oynuyorum o gün okulda gözüme gelir falan sıkıntı olur hiç gerek yok. Onun dışında haftasonu evden çıkmayacağım zamanlarda da takmayabilirim ama bunu ben haftanın 7 günü kullandığımı varsayarsak toplam kaç gün kullanabilirim?
Bu arada 1300 civarı demişlerdi bu 1 day ve diğeri için hastane fiyatı olarak.
@Ruindry Hocam da tek kullanımlıklar daha rahat, konforlu oluyor diyor kuruluk vs. açısından da bunlarla başlamak mantıklı gibi.

Şuan doktorum bana 1 çift lens verdi Acuvue Oasys For Astigmatism modeli. Şu alttaki ürün yani.

LensAcuvue.webp

Bunları ne kadar kullanabilirim? Akslar da 180'miş bu arada.

@Fhalen

@Fhalen

Son düzenleme:
Hocam ben bu 1 day olanı aldığım zaman toplam kaç gün kullanabiliyorum yani? Mesela pazartesileri takmam muhtemelen spor falan yapıyorum top falan çok oynuyorum o gün okulda gözüme gelir falan sıkıntı olur hiç gerek yok. Onun dışında haftasonu evden çıkmayacağım zamanlarda da takmayabilirim ama bunu ben haftanın 7 günü kullandığımı varsayarsak toplam kaç gün kullanabilirim?
@Ruindry Hocam da tek kullanımlıklar daha rahat, konforlu oluyor diyor kuruluk vs. açısından da bunlarla başlamak mantıklı gibi.

Şuan doktorum bana 1 çift lens verdi Acuvue Oasys For Astigmatism modeli. Şu alttaki ürün yani.

Eki Görüntüle 140692

@Fhalen

@Fhalen
Akslar gözlerine uyumlu olması lazım reçeten'de akslar ne? Yanlış değer alma.

Eki Görüntüle 140692

@Fhalen

@Fhalen
1-day olan günlük lens sabah takıp eve geldiğinizde çıkarıp çöpe atıyorsunuz.

Şuan rahat edebilirseniz alttaki link 15 günlük olan onu alabilirsiniz. 15 günlük olan lensleri sabah takıp akşam eve geldiğimde çıkarıp lens kabına koyuyordum. Lens Solüsyonu olarak Biotrue 300ml önerebilirim.

1-day olan günlük lens sabah takıp eve geldiğinizde çıkarıp çöpe atıyorsunuz.

Şuan rahat edebilirseniz alttaki link 15 günlük olan onu alabilirsiniz. 15 günlük olan lensleri sabah takıp akşam eve geldiğimde çıkarıp lens kabına koyuyordum. Lens Solüsyonu olarak Biotrue 300ml önerebilirim.
Alttaki dediğiniz 6 blister olan mı? Toplam 45 gün yani 3x15 günden. Diğeri yani 1 day olan ise toplam 15x1 günden 15 gün mü?
@Fhalen
Siteler güvenilir midir? Hastaneden alsak bir faydası olur mu? Aradaki fiyat farkını verip alsak yani.

Alttaki dediğiniz 6 blister olan mı? Toplam 45 gün yani 3x15 günden. Diğeri yani 1 day olan ise toplam 15x1 günden 15 gün mü?
@Fhalen
Siteler güvenilir midir? Hastaneden alsak bir faydası olur mu? Aradaki fiyat farkını verip alsak yani.
1-day olanı 1 ay kullanmak isterseniz 2 kutu almanız gerekecek. 2200₺ civarı yapıyor.

Onun yerine 6 blister 15 günlük lensleri almak şimdilik daha uygun.

Her siteden almanızı tavsiye etmiyorum sahte ürün olma ihtimali olabilir. Site olarak Lensmarket önerebilirim 6 sene boyunca buradan sipariş ettim lensleri bir sorun yaşamadım.

1-day olanı 1 ay kullanmak isterseniz 2 kutu almanız gerekecek. 2200₺ civarı yapıyor.

Onun yerine 6 blister 15 günlük lensleri almak şimdilik daha uygun.

Her siteden almanızı tavsiye etmiyorum sahte ürün olma ihtimali olabilir. Site olarak Lensmarket önerebilirim 6 sene boyunca buradan sipariş ettim lensleri bir sorun yaşamadım.
6 blister derken 6 çift mi 3 çift mi? Şuan kullandıklarımla aynı yani attıklarınız. Kaşıntı yaptı geçen gün okulda taktığımda. Sonrasında da erken kalkmaya zaman bulamadım ve takamadım yani 1 gün sabah 7'de taktım ve öğleden sonra 4-5 arası çıkardım. O aralıkta kullandım. Batma vs. yoktu ancak kaşınma vardı düzenli olarak, bir şey olur diye de çok kaşıyamadım.