Bütçe
5.500 TL

Pixel TB

Uzman
Merhaba arkadaşlar, bir süredir elektrik kesintisi yaşıyorum. Bilgisayarı çoğu zaman iş için kullanıyorum en son elektrikler gittiğinde anakartın ses kartı bozulunca birkaç gün devam edememiştim, çok sinir bozucu bir durumdu 😕

İki sistem ve 3 monitörüm var biri 550W diğeri 300W PSU'ya sahip.

Bir tane 2200VA buldum ama çok bir bilgim yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Selamlar, o fiyata online UPS bulamazsınız ancak online UPS çok da elzem bir şey değil. Line interactive UPS işinizi görecektir, Bütçe daha da artabilirse APC bu işte en iyilerdendir, bütçeniz o kadar yoksa Powerful, Tunçmatik de iş görür. Bende Uygar Enerji'nin UPS'i var, tam güçte 550-600W çeken bir sistemimde elektrik gittiğinde çalışmamı kaydedip bilgisayarı kapatacak sürem oluyor.

Şunu da eklemek istiyorum, line-interactive UPS şebeke elektriği varken elektriği regüle edip olması gerektiği voltajda bilgisayarınıza iletir, elektrik kesilme durumunda içindeki röle sayesinde anlık olarak bataryaya geçer. Batarya ömrü 3-5 yıldır. Eğer paraya kıyıp bilindik bir markanın online ups'ini alacağım derseniz, online ups'te elektrik önce aküye dolar, sonra dışarıya verilir. Bu bataryayı çok hızlı öldürür ve daha seslidir genellikle ancak en sağlam korumayı da bu sağlar. Line-interactive bir UPS ile akım korumalı ve topraklamalı priz kullanırsanız hiçbir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Maalesef normalde 4000 bütçe ayırmıştım 5500'e kadar çıkabilirim. Uygar enerjinin UPS'i ile ilgili pek fazla bilgi ve inceleme bulamadım.

Sorun çıkarmaz yeterli derseniz onu alacağım. Bir de iş yaparken sistem ortalama %50 civarında kullanımı oluyor UPS ne kadar süre tutabilir tahmini olarak?

Sistem özelliklerinizi bilmem lazım hocam. Aşırı güç harcamıyorsa 10 dakikayı geçecektir dayanma süresi rahatça.

Birinci sistemde. RX 5500 XT 8 GB X570 48 GB RAM R7 5800XT 550W DeepCool PK550D 80+ Bronze PSU.

İkinci sistemde. GTX 750 ama Ti olan değil FX8800p işlemci 15W çekiyordu sanırım CPU. 12 GB RAM 300W FOEM PSU.

2 monitorde 27 IPS üçüncü monitör 19 eski monitörlerden.

Hocam öncelikle iki tane girişi var zaten ups'in, bir kasa ve bir monitör bağladım ben. Total güç olarak sorun olmayacaktır ancak iki kasa üç monitör bağlayamazsınız. Çoklayıcı ile de sağlıklı olmaz.

Hocam öncelikle iki tane girişi var zaten UPS'in, bir kasa ve bir monitör bağladım ben. Total güç olarak sorun olmayacaktır ancak iki kasa üç monitör bağlayamazsınız. Çoklayıcı ile de sağlıklı olmaz.

2200VA modelinde toplam 5 giriş var galiba ama 3 tanesi farklı olur mu ki? Ya da iki tane UPS mi almam gerekecek?