yoten

Uzman
YKS'ye son 5 ay kaldı; bu süre içinde AYT sayısalda 600-700 bin sıralama yapabilir miyim? TYT netlerim 30-40 arası, AYT sayısalda sıfırım. Ziraat mühendisliği istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
600k sıralama ile anca burslu kötü bir üniversite gelir ondan da hayır gelmez. Bence 2 senelik bir bölüme yönelmelisin, ilk 50k yapmadıkça mühendislik okumak mantıklı değil ülkede mühendis kaynıyor kaç tanesi nitelikli? Gerçi bu ülkede üniversite okumak da mantıklı değil ama o ayrı konu.

600k sıralama ile anca burslu kötü bir üniversite gelir ondan da hayır gelmez. Bence 2 senelik bir bölüme yönelmelisin, ilk 50k yapmadıkça mühendislik okumak mantıklı değil ülkede mühendis kaynıyor kaç tanesi nitelikli? Gerçi bu ülkede üniversite okumak da mantıklı değil ama o ayrı konu.

Yaşadığım şehirde geliyorda hocam, 2 yıllık daha mantıklı bir bölüm var mı sizce?

Yaşadığım şehirde geliyorda hocam, 2 yıllık daha mantıklı bir bölüm var mı sizce?
Üniversite okuyayım, derslere gireyim, geçeyim, mezun olayım ve çalışmaya başlayayım gibi bir yer değil. Kendi ilgi alanına göre bir bölüm seçmelisin, üniversite sana fazla bir şey katmayacak önemli olan senin kendini geliştirmen projeler yapmalısın, network kurmalısın. Kısaca öne çıkman gerekiyor veya amcan, dayın olacak 🤷‍♂️

Üniversite okuyayım, derslere gireyim, geçeyim, mezun olayım ve çalışmaya başlayayım gibi bir yer değil. Kendi ilgi alanına göre bir bölüm seçmelisin, üniversite sana fazla bir şey katmayacak önemli olan senin kendini geliştirmen projeler yapmalısın, network kurmalısın. Kısaca öne çıkman gerekiyor veya amcan, dayın olacak 🤷‍♂️

Hocam açıkçası bende pek üniversite okuma meraklısı değilim ama ailem olsun çevrem olsun sürekli beni baskılıyorlar, ben daha çok elime bir meslek almayı istiyorum. Yoksa çevremde de çok insan var, üniversite okuyupta işsiz kalan.

Yoksa çevremde de çok insan var, üniversite okuyupta işsiz kalan.

Şu mantalite çok saçma. Düzgün bir sıralama yapıp mantıklı bir bölüm okumadıktan sonra zaten mantıklı bir şey değil üniversite okumak. Soruna gelecek olursak kişiden kişiye değişir 600 bin yapmak. Genel bir öğrenme kapasitesine sahip olduğunuzu varsayarsak kolay.

Hocam açıkçası bende pek üniversite okuma meraklısı değilim ama ailem olsun çevrem olsun sürekli beni baskılıyorlar, ben daha çok elime bir meslek almayı istiyorum. Yoksa çevremde de çok insan var, üniversite okuyupta işsiz kalan.

Bende şu an bilgisayar mühendisliği okuyorum 230k sıralama yapmıştım. Üniversiteyi kazanınca daha iyi anladım eğer zengin veya olağanüstü zeki değilsen bu eğitim falan boş hikaye hepsi zincirleme ticaret. Ortaokulda çalış sınava gir, lisede çalış sınava gir, dershaneye para ver, üniversite kazandın ona para ver. Şu anki aklım olsa lisede meslek lisesi tercih eder belli bir alanda el becerisi kazanırdım.

Güncelleme: El becerisi gerektiren mesleklerde de yabancı uyrukluları ucuz iş maliyeti diye çalıştırıyorlar türkler yine aç iki ucu b*klu değnek. Sen bence okurken eğleneceğin %100 burslu bir bölüm yaz en azından zevk alırsın. Aileni de fazla takma bizim ebeveynlerimiz bizim yaşımızda tek maaşla 3 çocuklu aileyi rahat geçindirdiği için bizden de günümüzde aynısını bekliyorlar.

Son düzenleme: