Okulun son haftalarındayız. sınavlar ve konular bitti. Bu nedenle okula gitmeyi düşünmüyorum. Lakin babam 5 günden fazla devamsızlık yapar isen takdir-teşekkür alamayacağımı söyledi. Google'da pek çok araştırma yaptım. Bazı konular bunun gerçek olduğunu, bazıları ise o kuralın kaldırıldığını ve devamsızlığın belge almaya engel olmadığını söylüyor. Babam ise her zamanki gibi "kaldırıldı" diyen konulara inanmıyor. Ve zorla gideceksin diyor. Bu doğru mu? Hangisi gerçek? Okula gitmezsem 5 günü aşacağım ve takdir alamayacağım diye tereddütlüyüm. cevaplarınızı bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Yönetmelikte yapılan değişiklikle özürsüz devamsızlığı 5 günü geçmeyen ifadesi 08/09/2023 tarihinde kaldırıldığı için devamsızlığı olan öğrenciler belge alabilir.

Hayır, yeni yapılan bir değişiklik ile bu kısıtlama kalktı. İstersen tam otuz gün devamsızlığın olsun yine belge alabilirsin. Aşırı saçma bir kısıtlamaydı zaten. Ama dersten kalınca alamama mevzusu devam ediyor.

O kural lise de vardı o da kaldırıldı. Ortaokulda böyle kural yoktu. Devamsızlık belge almaya engel değil alabilirsiniz.

5 gün üzeri devamsızlık olunca belge alamıyoruz kolpasını sıkan eleman.

1749053061236.webp

Bence de çok kafa karıştırıcı bir konu çünkü yıllar içinde bu kural birkaç kez değişti. Ama güncel MEB yönetmeliğine göre artık devamsızlık takdir/teşekkür belgesi almayı etkilemiyor. Yani not ortalaman yeterliyse, devamsızlık yüzünden belge engellenmiyor. Diye Biliyorum

5 gün üzeri devamsızlık olunca belge alamıyoruz kolpasını sıkan eleman.

Eki Görüntüle 152523
Bu kolpa değil. Önceden liselerde gerçekten de özürsüz devamsızlık 5 üstü olursa belge alınamıyordu. Ama sonradan yönetmelikte yapılan değişiklikle bu kısıtlama kalktı.

Şuna dikkat edin, 5 üstüne çıkar çıkmaz belge alma hakkınız ortadan kalkmıyordu. Eğer dönem sonunda dönemi 5 gün üstü özürsüzle kapatırsanız belge alamıyordunuz. Yani normal bir zamanda özürsüz 5 üstüne çıkabilir ancak idare bunu özürlüye aktarabilir.