Bütçe
50.000-60.000 TL

Berbat bir model. Tek fanla soğutuluyor. Düşük watt GPU'ları var. Menteşe problemleri var. Neye dayanarak önerdiniz?

Teşekkürler hocam. Bu cyborglar çok güzel gibi duruyordu ama pek çok konuda baktım. Ekrana hava üflemesi, ekran sararması. Ekran kartı watt düşük oluşu vs pek çok şeyden şikayetçiler. Cyborgdan biraz uzaklaşmıştım o yüzden.

Katana, Thin, Cyborg modeller alınmamalı zaten, bravo.

Hocam biri i7-14650HX-RTX5050 55400TL. Diğeri i5-13450HX-RTX5060 60000TL. Diğer parçalar genel olarak aynı gibi. Genel pencerede baktığımızda sizce hangisi daha mantıklı bir tercih olur.

Birisinde işlemci önde, diğerinde ekran kartı daha önde. Üzecek modeller değiller kesinlikle, istediğiniz modelden seçim yapabilirsiniz.

Aktif olarak kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. Ekrana hava üflemesi diye bir şey yok ekran sararması diye bir şey yok. Bir tek ekran kartı watt değeri düşük. Fakat 5000 serisi ekran kartları aşırı verimli ve yapay zeka sayesinde çok güçlü. Bu arada ekran kartı watt değeri 55 watt fakat diğer 80 watt lardan aman aman bir farkı yok. Cyberpunk'ta Full ayarlarda DLSS açıkken 170 FPS alıyorum ve bunun i513420Hlı versiyonunda.

Güle güle kullanın hocam. Tabii bazı sorunlar var diye herkesin deneyimi aynı olmuyor, herkes şikayetçi olmuyor. Bütçe problemlerinden ötürü yıllar önce 1650 ekran kartlı genel olarak önerilmeyen Monster bir laptop almıştım. Genel olarak memnundum. Sonradan satmak zorunda kaldım şimdi yeni bir tane alacağız. Bakalım hayırlısı.

Berbat bir model. Tek fanla soğutuluyor. Düşük watt GPU'ları var. Menteşe problemleri var. Neye dayanarak önerdiniz?

Katana, Thin, Cyborg modeller alınmamalı zaten, bravo.

Birisinde işlemci önde, diğerinde ekran kartı daha önde. Üzecek modeller değiller kesinlikle, istediğiniz modelden seçim yapabilirsiniz.

Thin zaten alınmaz kesinlikle. Katanaya laf yok ama hocam abartmayın. Cyborg ise ikisinin arasında. Fakat ağır oyunlarda 65 derecenin üstüne çıkmadı GPU ile CPU.

Alternatif olarak LOQ 15IRX10 modelleri de var fakat F16 daha iyi bir tercih olur.
Anakart yanma muhabbeti var o laptoplarda.

Katana, Thin, cyborg modeller alınmamalı zaten, bravo.

@talongod hocamızın önerdiği modeller bütçelerinin en iyi modelleri. Sizin yerinizde olsam 5060 modelini seçerdim ama iki modelde kesinlikle sizi üzmez.

Alternatif olarak LOQ 15IRX10 modelleri de var fakat F16 daha iyi bir tercih olur.

Teşekkürler hocam sağ olun. Artık bıktım. Aylardır bakıyorum bir indirim denk getireyim güzel bir şey alayım vs gibisinden ama bekledikçe bekliyorum artık alacağım. Peşin fiyatına 6 taksit, satıcı ve gönderici Amazon. Daha ne olsun :D ancak i7 olanı almayı düşünüyorum. Her türlü grafik isteyen hikaye oyunlarını da oynamakla beraber daha çok World of Warcraft gibi ağır işlemci odaklı oyunlar vaktimi alıyor. 5060'ın %5-10'luk performans farkını biraz tolere edeceğiz gibi.

Teşekkürler hocam sağ olun. Artık bıktım. Aylardır bakıyorum bir indirim denk getireyim güzel bir şey alayım vs gibisinden ama bekledikçe bekliyorum artık alacağım. Peşin fiyatına 6 taksit, satıcı ve gönderici Amazon. Daha ne olsun :D ancak i7 olanı almayı düşünüyorum. Her türlü grafik isteyen hikaye oyunlarını da oynamakla beraber daha çok World of Warcraft gibi ağır işlemci odaklı oyunlar vaktimi alıyor. 5060'ın %5-10'luk performans farkını biraz tolere edeceğiz gibi.
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.

Thin zaten alınmaz kesinlikle. Katanaya laf yok ama hocam abartmayın. Cyborg ise ikisinin arasında. Fakat ağır oyunlarda 65 derecenin üstüne çıkmadı GPU ile CPU.

Çıkmadı değil, çıkamadı. Gücü yok çünkü cihazın. Termal throttle yiyor cihaz. İçi böyle olan bir laptopun güçlü olmasını beklemek saçma olurdu zaten. Ofis laptoplarının soğutması var cihazda. Tarayıcı arama kısmına sadece "MSI Cyborg Problems Reddit" yazın, bakın problem var mı yok mu?

1771761234046.webp

Katana cihazlar da alınmaz. Plastik kasa, berbat cihazlar. Bir fan diğerinden daha küçük, küçük olan fan hızlıca tıkanıyor çapı daha küçük olduğu için.

1771761292989.webp

Benim bahsettiğim konu da tam olarak o. CPU farkı GPU farkına göre çok ağır basıyor. Mantıklı bir karar verdiniz, hayırlı olsun.

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.

Çıkmadı değil, çıkamadı. Gücü yok çünkü cihazın. Termal throttle yiyor cihaz. İçi böyle olan bir laptopun güçlü olmasını beklemek saçma olurdu zaten. Ofis laptoplarının soğutması var cihazda. Tarayıcı arama kısmına sadece "MSI cyborg problems Reddit" yazın, bakın problem var mı yok mu?

Eki Görüntüle 228839

Katana cihazlar da alınmaz. Plastik kasa, berbat cihazlar. Bir fan diğerinden daha küçük, küçük olan fan hızlıca tıkanıyor çapı daha küçük olduğu için.

Eki Görüntüle 228840

Benim bahsettiğim konu da tam olarak o. CPU farkı GPU farkına göre çok ağır basıyor. Mantıklı bir karar verdiniz, hayırlı olsun.

Çok sağ olun hocam teşekkürler.