50.000-60.000 TL'ye endüstri mühendisliği için laptop önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KozmikBela
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 615
  • Etiketler Etiketler
    laptop

KozmikBela

Çalışkan
Merhaba iyi günler,

Kız arkadaşım için laptop bakıyoruz, kendisi endüstri mühendisliği okuyor. Bölümde ona sıkıntı yaratmayacak, olabildiğince hafif ve ince bir bilgisayar arıyoruz. Kız arkadaşım pek oyun oynamaz.

İçinde NVIDIA'nın ekran kartlarından olmasını istiyoruz. MacBook ve Huawei D serisine baktık ama onlar hoşumuza gitmedi. Isınma sorunu veya herhangi bir kronik sorunu bulunmayan bilgisayarlar önerebilir misiniz? Maksimum 50 bin bütçemiz var. Aşırı iyi bir öneriniz varsa 60 bin de olabilir.

Son olarak bataryası olabildiğince uzun gitmeli. Teşekkürler.

MacBook asla uzmez. Kullanacagi programlari iyi arastirirsa MacBook'tan fazla seceneginiz yok. Cunku sarji inanilmaz uzun gidiyor.

MacBook asla uzmez, kullanacagi programlari iyi arastirirsa MacBook'tan fazla seceneginiz yok cunku sarji inanilmz uzun gidiyor.

Dediğim gibi MacBook istemiyor, lütfen ona göre öneriler yapalım. İllaki MacBook kadar uzun süre sarjının gitmesi gerekmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynamayacak diyorsunuz Macbook bakmışsınız yine ekran kartı olmayan Huawei D serisine bakmışsınız şimdi neden ekran kartlı bir laptop istiyorsunuz ki? Ben kendi kullandığım Zenbook'un muadil modellerini öneriyorum. APU ekran kartlarının performansı gayet iyi batarya performansından da aşırı memnunum.

1-) https://shop.asus.com/tr/90nb14u1-m00b80-asus-zenbook-14-oled-um3406.html?ref=akakce&v=1.87.5

Fiyat bakımından düşük OLED ekranı var malzeme kalitesi yüksek tek dezavantajı (%90 eminim) RAM'i lehimli olduğu için yükseltilemiyor ama 16 GB hala oyun dışı işlerde iş görür diye düşünüyorum.

2-) https://www.n11.com/urun/asus-zenbo...t=1daoycx8_1drl9spo&adj_campaign=Akakce_Genel

32 GB RAM 1 TB SSD ve daha güçlü bir Intel işlemci ile üstteki modelin daha yüksek hali.

kullanacağı çizim programları için gerekli olduğunu düşünüyor o sebepten harici gpu istiyor eğer autocad benzeri uygulamaları ekran kartsız sıkıntı olmadan çalıştırabilirsek ekran kartına gerek yok

Ifadenize gore oyun oynamayacak ve sarji uzun gitsin dediginiz an Macbooktan baska seceneginiz yok demeye calismistim, begenip begenmeme degil, baska seceneginiz yok.
Anladım kusura bakmayın teşekkürler

Zenbook veya thinkpadin kronik soorunları bulunuyormu?
Onun dışında ekstra önerilere açığım.

Son düzenleme:
@KozmikBela

Radeon 780M'nin performansı bir 4060 olmasa da iş göreceğini düşünüyorum. Ben olsam Zenbook bakardım düşünmeden bu kullanım senaryosu için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…