- ANAKART : MSI MAG X870 TOMAHAWK MAX WIFI
- CPU : AMD Ryzen 7 9800X3D
- SSD : Samsung 990 Pro 2 TB 7450/6900MB
- PSU : MSI MAG A850GL 850W 80+ Gold
- RAM : XPG Lancer RGB Black 16x2 6400MHZ
Detaylar
Kim cevapladı?Msi ve asus tarafları bütçeyi geçiyor. Inno3d ve galaxta var 55k bandına. 5070ti seçeneklerim arasındaydı, Amd tarafında ne değerlendirebilirim aynı performansta daha düşük fiyatlara seçenekler varsa size göre onlarada bakabilirim.
Kaandrick Lamar
Yetkin
Palit ya da Colorful 5080 bakılabilir. AMD tarafında 9070XT alınabilir fakat en iyisini 40k civarına bulmak mümkün. O bütçede alınması pek mantıklı olmayacaktır. Palit, colorful, galax ya da Inno3d önerilmeyen markalar değiller fakat güzel bir indirim ile gigabyte, asus ya da msi gelebilir.Msi ve asus tarafları bütçeyi geçiyor. Inno3d ve galaxta var 55k bandına. 5070ti seçeneklerim arasındaydı, Amd tarafında ne değerlendirebilirim aynı performansta daha düşük fiyatlara seçenekler varsa size göre onlarada bakabilirim.
Benzer sistemde 5080 ve 9070xt arasındaki farklara bakabilirsiniz;
Bu durumda 9070XT performansı sizi tatmin ediyorsa ve ray tracing, mfg gibi teknolojiler önemli değilse 9070XT alınıp tasarruf edilebilir, saf güç konusunda muazzam bir kart.
Alınabilir bir model, ayrıca 9080XT 9090XT lafları dolanıyor, onlar da beklenebilir.
En pahalısı demek istediniz sanırım.
9070XT alınabilir fakat en iyisini 40k civarına bulmak mümkün. O bütçede alınması pek mantıklı olmayacaktır.
Son düzenleme:
Kaandrick Lamar
Yetkin
Evet, haklısınız. *En pahalısıAlınabilir bir model, ayrıca 9080XT 9090XT lafları dolanıyor, onlarda beklenebilir.
5000 serisinin saf güçte iyi olmadığını izlemiştim, amd tarafı saf güçte daha performanslı diye biliyorum evet fakat ileriye dönük olması açısından oyunlardaki dlss olsun ray tracing olsun oyun içi kullanımlarında çok iyi performanslar sunduğunu izledim. Hiç amd gpu kullanmamış biri olarak gönlüm hep nvidia’dan yana amdde çok sorunlar olduğunu okumuştum.
Kaandrick Lamar
Yetkin
Sorunların neredeyse hepsi çözülmüş gözüküyor fakat ray tracing performansı henüz "yeterli" seviyesine yeni geldi ve framegen performansında görüntü kalitesi anlamında ciddi farklar var. İlerleyen modellerde bunları daha çok geliştireceklerini düşünüyorum fakat daha önce de dediğim gibi bu bütçelere önerilecek kartlar değiller. Çok uzun yıllar kullanmak isterseniz Nvidia daha mantıklı olacaktır.
Benim gibi her sene kart değiştiren biriyseniz 9070XT almak en iyi fikir.
Bir önceki sistemimi 2020 yılında toplamıştım, ryzen 5 2600 işlemcisi vardı inanın 5 senedir bir cpu bile upgrade etmedimSorunların neredeyse hepsi çözülmüş gözüküyor fakat ray tracing performansı henüz "yeterli" seviyesine yeni geldi ve framegen performansında görüntü kalitesi anlamında ciddi farklar var. İlerleyen modellerde bunları daha çok geliştireceklerini düşünüyorum fakat daha önce de dediğim gibi bu bütçelere önerilecek kartlar değiller. Çok uzun yıllar kullanmak isterseniz Nvidia daha mantıklı olacaktır.
9080-9090xt seçenekleride beklenebilir fiyat ve performans gördükten sonra karar vermek mantıklı olabilir.Alınabilir bir model, ayrıca 9080XT 9090XT lafları dolanıyor, onlar da beklenebilir.