Bütçe
50000 - 65000

sefolili

Üyecik
Arkadaşlar selam,
Hem oyun oynamak hem de yazılım geliştirmek için bir laptop almak istiyorum. Bütçem en az 50 bin, en fazla 65 bin lira. MSI VENTUREPRO 15 modelini buldum ve özellikleri gayet güzel görünüyor ancak hakkında inceleme veya kullanıcı yorumu bulamadım. Bu model hakkında bilginiz varsa paylaşabilir ya da bu bütçeye ihtiyacımı karşılayabilecek alternatif olarak önerebileceğiniz başka modeller varsa paylaşırsanız sevinirim.

Arkadaşlar selam,
Hem oyun oynamak hem de yazılım geliştirmek için bir laptop almak istiyorum. Bütçem en az 50 bin, en fazla 65 bin lira. MSI VENTUREPRO 15 modelini buldum ve özellikleri gayet güzel görünüyor ancak hakkında inceleme veya kullanıcı yorumu bulamadım. Bu model hakkında bilginiz varsa paylaşabilir ya da bu bütçeye ihtiyacımı karşılayabilecek alternatif olarak önerebileceğiniz başka modeller varsa paylaşırsanız sevinirim.
Ekran kartı 45 Watt. 5070 isterseniz: https://www.gamegaraj.com/product-c...layer-x7t-5070-intel-core-i7-14650hx-rtx5070/ 5060 isterseniz: https://www.gamegaraj.com/product-custom/laptop/game-garaj-slayer-r9ts2-5060-amd-ryzen-9-8940hx/ veya https://www.gamegaraj.com/laptop/game-garaj-slayer-x7t-5060-intel-core-i7-14650hx-rtx5060/ GameGaraj laptopların ekran kartı Watt değeri 115 Watt'dır. (Turbo Boost değeri de dahil.)

Dell gaming laptoplar --> yazılımsal sorunlar, adaptör büyüklüğü.
HP Victus --> hall sensör sorunu, panel ve malzeme kalitesizliği.
ASUS ROG STRIX serisi --> kronik sayılabilecek dengesiz ışık sızması ve mikro tekleme.
Monster & Casper Excalibur --> çokça konu açılan kullanıcı şikayetleri.
Acer --> yanlış uygulanmış sıvı soğutma denk gelebiliyor (eğer sıvı soğutmalı alırsan) ve Micro teklemeli serileri var.
Lenovo Legion serisi -> fiyatlar uçuk, ekran nit değeri ve panel kalitesi muazzam, TR'de bulmak zor.
MSI --> fiyatı yüksek, yüksek servis kalitesi.
GameGaraj --> F/P ürünler, servis ve malzeme kalitesi araştırılmalı.

Şu anda bu verdiğim bilgiler biraz genelleme. Bu markalardan bir ürün alacak olursan dikkat etmen gereken olası sorunları sıralamak istedim. Gerisi sana kalmış. Fiyatlar çok arttı verdiğin fiyat aralığına bilindik markalarda tahminimce RTX 4060 bulunabilir. GameGaraj tercih edilirse 5000 serisi mevcuttur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dell gaming laptoplar --> yazılımsal sorunlar, adaptör büyüklüğü.
HP Victus --> hall sensör sorunu, panel ve malzeme kalitesizliği.
ASUS ROG STRIX serisi --> kronik sayılabilecek dengesiz ışık sızması ve mikro tekleme.
Monster & Casper Excalibur --> çokça konu açılan kullanıcı şikayetleri.
Acer --> yanlış uygulanmış sıvı soğutma denk gelebiliyor (eğer sıvı soğutmalı alırsan) ve Micro teklemeli serileri var.
Lenovo Legion serisi -> fiyatlar uçuk, ekran nit değeri ve panel kalitesi muazzam, TR'de bulmak zor.
MSI --> fiyatı yüksek, yüksek servis kalitesi.
GameGaraj --> F/P ürünler, servis ve malzeme kalitesi araştırılmalı.

Şu anda bu verdiğim bilgiler biraz genelleme. Bu markalardan bir ürün alacak olursan dikkat etmen gereken olası sorunları sıralamak istedim. Gerisi sana kalmış. Fiyatlar çok arttı verdiğin fiyat aralığına bilindik markalarda tahminimce RTX 4060 bulunabilir. GameGaraj tercih edilirse 5000 serisi mevcuttur.

Genelleme yapmak mantıksız. Her markanın sorunlu-sorunsuz modelleri var. Örnek vereyim HP Victus'lar. Her HP Victus modelinde hall effect sensör sorunu yok. HP Victus 16 S0 r0 serilerinde kronik. Siz bütün seri adını vermişsiniz. Yanlış veya eksik bilgilendirme yapmayalım.

Arkadaşlar selam,
Hem oyun oynamak hem de yazılım geliştirmek için bir laptop almak istiyorum. Bütçem en az 50 bin, en fazla 65 bin lira. MSI venturepro 15 modelini buldum ve özellikleri gayet güzel görünüyor ancak hakkında inceleme veya kullanıcı yorumu bulamadım. Bu model hakkında bilginiz varsa paylaşabilir ya da bu bütçeye ihtiyacımı karşılayabilecek alternatif olarak önerebileceğiniz başka modeller varsa paylaşırsanız sevinirim.

Fiyatına göre bayağı iyi donanımları var. Servisini bilmiyorum ancak kendiniz bakım yaptığınızda garanti gitmiyor olması gerekiyor, yanlış bilgi vermeyeyim. En iyisi GameGaraj müşteri hizmetlerini aramak.

urchase.cid:1635354844&utm_content=agid:61837289469&wt_gl=cpc.dsa.camp1635354844adgr61837289469&gad_source=1&gad_campaignid=1635354844&gbraid=0AAAAADOiRobopWtjuaDzHrnnoJfP8sB2y

Benim önerilerim bu 2 cihaz olur min-maksimum bütçe olarak her ikisi de 16" ekran 140W 4060 ekran kartı güncel işlemciler barındırıyor.

Genelleme yapmak mantıksız. Her markanın sorunlu-sorunsuz modelleri var. Örnek vereyim HP Victus'lar. Her HP Victus modelinde hall effect sensör sorunu yok. HP Victus 16 S0 r0 serilerinde kronik. Siz bütün seri adını vermişsiniz. Yanlış veya eksik bilgilendirme yapmayalım.

Fiyatına göre bayağı iyi donanımları var. Servisini bilmiyorum ancak kendiniz bakım yaptığınızda garanti gitmiyor olması gerekiyor, yanlış bilgi vermeyeyim. En iyisi GameGaraj müşteri hizmetlerini aramak.
"Şu anda bu verdiğim bilgiler biraz genelleme. Bu markalardan bir ürün alacak olursan dikkat etmen gereken olası sorunları sıralamak istedim. Gerisi sana kalmış." Bu kısmı okumadınız sanırım. 2 yıl kadar laptop araştırmış CihazTV canlı yayınlarının birçoğunu izlemiş birisi olarak verdiğim bilgilerin altı dolu olduğunu belirtmek isterim.

"Şu anda bu verdiğim bilgiler biraz genelleme. Bu markalardan bir ürün alacak olursan dikkat etmen gereken olası sorunları sıralamak istedim. Gerisi sana kalmış." bu kısmı okumadınız sanırım. 2 yıl kadar laptop araştırmış cihaztv canlı yayınlarının birçoğunu izlemiş birisi olarak verdiğim bilgilerin altı dolu olduğunu belirtmek isterim.

O kısmı okumadım benim hatam ama şunu belirteyim ben de. 52k 4060 Monster F/P diyen bir adamın verdiği bilgiler çok da iyi olmasa gerek.