Bütçe
50.000-70.000

Mare

Üyecik
Herkese selam,
Mevcut sistemimde bunlar var ama 5800X'den illallah ettim bir türlü soğutamıyorum. Elimdeki parçaları mümkün olduğu kadar atmadan nasıl bir sistem tavsiye edersiniz? Monitörüm 4K. Sessiz çalışması tek kriterim RGB vs. gerek yok. Bütçe sınırım yok ama en sessiz çalışan işlemci ve soğutucu olması önemli.

CPU: 5800X.
Soğutucu: Silent loop 2 240mm.
GPU: 4080 Super Suprim.
Kasa: NZXT H510 Elite.
Anakart: MSI B550 Tomahawk.
RAM: 3600 MHz 2x16 Corsair Vengeance.

Herkese selam,
Mevcut sistemimde bunlar var ama 5800X'den illallah ettim bir türlü soğutamıyorum. Elimdeki parçaları mümkün olduğu kadar atmadan nasıl bir sistem tavsiye edersiniz? Monitörüm 4K. Sessiz çalışması tek kriterim RGB vs. gerek yok. Bütçe sınırım yok ama en sessiz çalışan işlemci ve soğutucu olması önemli.

AM5 sokete geçmek mantıklı bir hamle olur. Daha net bir bütçe belirtirseniz öneride bulunabilirz.

Herkese selam,

Nasıl soğutamıyorsun biraz açar mısın?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    70,1 KB · Görüntüleme: 42
Pompa ve fan devrini artırabilirsin inan bana sisteminde problem yok.

Aslında bana gemileri yaktıran olay şu geçen hafta sıcaklıkların 3-5 derece arttığını görüp macunu yeniledim. Macun olarak MX6 kullandım ama sıcaklıklar normalin 10 derece üstüne çıktı toplam 3 kez komple soğutmayı söküp macunu yeniledim ama bir şey değişmedi. Ya macun sahteydi diyeceğim ama resmi distiribütörden alındı. Ya da soğutucu bozuldu inanın dünden beri başım ağrıdı. O telaş ve stresin içinde daha yeni aldığım oled monitörü de kasanın temperli camını tekrar takarken çatlattım. Tam bir kabus yaşıyorum şu an anlayacağınız.