Bütçe
50.000 TL

YKLMZZ

Uzman
Evet, sistem güncelleyecektim. Amazon'dan seçtiğim ürünler bunlar. Şimdi aklıma takılan RAM'lerin işlemci kadar pahalı olması ve aldığım RAM anakart ile uyumlu olur mu, taktığımda sistem açılmaması gibi veya anakartın tanımaması gibi sorun olur mu?

BF6 için alıyorum, eski sistemi güncellemek istemedim. Ekran kartı olarak RX 7900 XT kullanacağım. Monitör 1080p, halihazırda kullanıyorum memnunum.

İllaki sıvı soğutma şart mı?
Bu işlemci BF6 için ideal mi yoksa XD3 olmalı mı?

Screenshot_20251109_172604_Amazon Shopping.webp

Anakartın bu kadar pahalı olmasına gerek yok. Seçtiğiniz kasa fansız geliyor. Ramleriniz 6000MHz bile değil. RM850 yerine bu PSU'yu öneririm:https://www.teknobiyotik.com/raijin...aynagi-rj-0r30b00007.html?ref=akakce&v=1.20.5

Soğutucu olaraksa:https://www.idefix.com/thermalright...i-p-5982490?vendorId=4637&ref=akakce&v=1.70.9
Hocam RAM bulamadım 6000MHz Amazon'da 5600MHz kasa güç kaynağı anakart beyaz olsun dedim farklı bir şey olsun. Önceden hep giriş seviyesi kullandığım için bir tık yüksek olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam RAM bulamadım 6000MHz Amazon'da 5600MHz kasa güç kaynağı anakart beyaz olsun dedim farklı bir şey olsun. Önceden hep giriş seviyesi kullandığım için bir tık yüksek olabilir.

Anladım. RAM siyah olduğu için elemiştim o ihtimali.

Sadece Amazon'dan mı alacaksınız?

Evet, sistem güncelleyecektim. Amazon'dan seçtiğim ürünler bunlar. Şimdi aklıma takılan RAM'lerin işlemci kadar pahalı olması ve aldığım RAM anakart ile uyumlu olur mu, taktığımda sistem açılmaması gibi veya anakartın tanımaması gibi sorun olur mu?

BF6 için alıyorum, eski sistemi güncellemek istemedim. Ekran kartı olarak RX 7900 XT kullanacağım. Monitör 1080p, halihazırda kullanıyorum memnunum.

Eki Görüntüle 200025
RAM'i kesinlikle değiştirin. 6000-6400MT/s CL28-30-32, bunlara göre seçin.

1080p kullanacağınız için 7800X3D bir tık daha önde. 2-4k için 9700X kalsın.

Hava soğutma oyun için yeterli olur. Phantom Spirit 120SE'ye bakın.

Eki Görüntüle 200025

Sistemi sadece Amazon'dan mı toplayacaksınız?

Yok ufak tefek şeyleri başka yerden alırım. Kasa PSU gibi bileşenler beğendiğim için seçtim yani RAM'in rengi hiç önemli değil. Bu anakartta sorunsuz çalışsın yeter, 32 GB olması 6000MHz olması şartıyla. (Genelde öyle kullanıldığını gördüğüm için.)

Yok ufak tefek şeyleri başka yerden alırım. Kasa PSU gibi bileşenler beğendiğim için seçtim yani RAM'in rengi hiç önemli değil. Bu anakartta sorunsuz çalışsın yeter 32 GB olması 6000MHz olması şartıyla. ( genelde öyle kullanıldığını gördüğüm için.

RAM'i kesinlikle değiştirin. 6000-6400MT/s CL28-30-32, bunlara göre seçin.

1080p kullanacağınız için 7800X3D bir tık daha önde. 2-4K için 9700X kalsın.

Hava soğutma oyun için yeterli olur. Phantom spirit 120SE'ye bakın.
Aslında aklımda 9800XD3 vardı fiyatı fazla bütçeyi aşıyor. 7800XD3 alıp kule tipi ile gideri olur mu?