Bütçe
50.000 TL

ŞükrüBey

Üyecik
Herkese iyi sosyaller.

Şu an iş yerimde çalışırken yazdığım için yazım hatalarım olursa lütfen affedin. Uzun zamandır Techolay YouTube platformundan takip ediyorum, sonunda buraya geldim. Forum nasıl kullanılır, biraz deneyimsizim. Sadece okudum, bugüne kadar bir yanlış yaparsam kusura bakmayın.

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var hocalarım. Ben sezonluk Antalya'da turizm işinde çalışıyorum, esnafım. Bu sezon bir miktar birikim yaptım, aileme vesaire destek oldum. Kişisel harcamam için bana 50K para kaldı. Sezonluk otele geleceğim. Acer Nitro AN515-57 bir laptop almıştım, eve dönüp onu satacağım.

İkinci elden OLED monitör alacağım, eve döndükten sonra (Ekim gibi döneceğim). Kışın full evdeyim, dolayısıyla bilgisayarımı yükseltmem gerek. Elimde 50K var şu an bilgisayarda.

• Ryzen 5 5600 CPU.
  • RX 6600 GPU.
  • 16 GB 3200 MHz RAM var.
  • 512 GB SSD.

Ekran kartı, RAM ve SSD'yi satacağım, mevcut bütçemin üstüne ekleyeceğim RTX 5060 Ti 16 GB GPU almak istiyorum. RAM'i de 32 yapmak istiyorum ve 2 TB SSD almak istiyorum, Gen3 çünkü sanırım anakartım Gen3 destekliyor, Asus A320 MK Prime. Şimdi sizce ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?

İkinci elden mi toplasam, hazır sistem alıp onu mu upgrade yapsam? Bu bütçe ile en mantıklı hareket ne olur? Tek atımlık bir mermim var. :)

Sistem özelliklerini eksiksiz belirtmelisin. Belki elindeki PSU, soğutucu ve kasa gibi parçaları yükseltmen gerekmiyordur.
Hocam Kasam Gamepower Cpu ryzen 5 5600 Psu Highpower Performance Gold 80+ 600w Anakart Asus A320MK prime Ram Xpg d30 16 gb ddr4 3200 mhz(satılacak) Powercolor RX 6600 8 gb (satılacak)Kioxia 512 gb ssd (satılacak)ekran kartı Soğutucu stok kule tipi almayı düşünüyorum

Bence 50K bütçenize elinizdeki sistemi de satıp DDR5 AM5 sıfırdan sistem toplayın. 2. elde OLED alırken de dikkatli olun. OLED panelin durumunu iyi kontrol edin. Garantisi varsa alın.

@ŞükrüBey, hepsinin değişmesi gerekiyor hocam, elde tutulacak bir parça yokmuş maalesef. Komple sistem yükseltmeniz daha iyi olur.
İkinci elde rtx 5060 ti 16 gb vramli hazır sistem bulamıyorum hocam 2k monitör alacağım içinde 16 gb vram olmazsa olmaz genellikle AAA hikayeli oyunlar Skyrim modlama gibi şeyler yapmayı düşünüyorum biraz ilgimi Comfy Aİ gibi şeylerde çekiyor onlarada bakacağım sizin bildiğiniz bana önere bileceğiniz sistem var mı ?

Bence 50K bütçenize elinizdeki sistemi de satıp DDR5 AM5 sıfırdan sistem toplayın. 2. elde OLED alırken de dikkatli olun. OLED panelin durumunu iyi kontrol edin. Garantisi varsa alın.

Elimdeki sistemi ne kadar fiyata satarım hocam?

Elinizdekini satın ondan sonra 65-70 bin TL civarına bir sistem alabilirsiniz.
teşekkürler hocam önere bileceğiniz sistem var mıdır ?