Bütçe
50.000 TL

Premium_BoT

Uzman
Selamlar herkese,

Mevcut AM4 (R9 5900X) sistemimden güncel AM5 platformuna geçiş yapmak istiyorum. Bütçem ortalama 40.000 TL ile 50.000 TL civarında. Amacım ağırlıklı olarak 4K çözünürlükte oyun oynamak ve arada sırada Twitch üzerinden canlı yayın yapmak.

Mevcut sistemimde yükseltmeyeceğim ve kullanmaya devam edeceğim parçalar şunlar:
  • Ekran Kartı: RTX 5070 Ti
  • Monitör: 4K çözünürlük
  • Güç Kaynağı: 1050W 80+ Platinum (PSU konusunda bir sıkıntım yok)
  • Kasa: Thermaltane View 51
  • Sıvı Soğutma:ASUS ROG STRIX LC lll 360 White (AM5 soketi ile uyumluluğu var mı bilmiyorum. Aldığımda AM5 yoktu)
  • 3 Adet M.2 SSD kullanıyorum.
İşlemci olarak aklımda Ryzen 7 9800x3D (veya bütçe/performans durumuna göre 7800x3D / 7900x3D) var. Yayın da yapacağım için hangisinin bu ekran kartı ve 4K çözünürlük ile (özellikle %1 Low FPS ve stabilite açısından) daha iyi bir ikili olacağı konusunda tecrübelerinize ihtiyacım var.

Asıl kararsız kaldığım nokta ise Anakart:Yeni nesil anakartlarda X870 ile B850 yonga setleri arasında kaldım. Bu seviyede bir işlemci ve ekran kartı için X870'in sunduğu standart USB4 desteği, ekstra PCI-e 5.0 hatları veya daha güçlü VRM yapısı bana günlük kullanımda, yayında veya oyunlarda hissedilir bir avantaj sağlar mı? Yoksa iyi bir VRM soğutmasına sahip üst seviye bir B850 anakart alıp bütçeyi korumak daha mı mantıklı olur?

RAM Tavsiyesi:Sisteme uygun, tatlı noktada EXPO profili sorunsuz çalışan DDR5 RAM kiti önerilerinizi de bekliyorum.

Zaman ayırıp fikir veren herkese şimdiden teşekkürler!