Bütçe
50.000 TL

Syqexx

Çalışkan
Cihaz
HP Victus 16 R1700NT
Her laptop için o kronik, bu kronik, şu fiyata bu daha iyi o daha iyi diyerekten piyasada laptop kalmadı. Şu an indirimde ve fiyatı bana iyi gözüktü. Donanımda güzel. Bu laptop alınır mı? 50k bütçeye ne alınır düşünceleriniz neler? Hall sensörü vakası bunlarda var mı?

Victus modellerinden uzak durun. Ayrıca 50K bütçe için 4060 kazık.

Başka cihaz ne var bu fiyata? Zaten biraz araştırma yaptım. Isıya daha dayanıklı A1126LLHLX-T sensör var mış. Pin dizilimi aynı uyum sağlıyor demişler. Bozulmasını ya da bir iş açmasını beklemeden direkt değiştirmek kökten çözüm olur. Sonuçta ağır oyunlar da oynamıyorum, en fazlası Valorant olur gibi.

Her laptop için o kronik, bu kronik, şu fiyata bu daha iyi o daha iyi diyerekten piyasada laptop kalmadı. Şu an indirimde ve fiyatı bana iyi gözüktü. Donanımda güzel. Bu laptop alınır mı? 50k bütçeye ne alınır düşünceleriniz neler? Hall sensörü vakası bunlarda var mı?

Selam, HP Victus hiçbir modeli alınmamalı. 2023 kasalar (S0, R0) kronik hall sensor problemi çekiyor, duymuşsunuzdur. 2024 kasalarda (S1, R1) bu problem çözülmesi gerekiyorken çok daha zor duruma sokulmuş. Diğer modellerde sensör anakarttan çıkartılabiliyorken, 2024 kasalarda sensör anakarta gömülü. Yani problem başınıza gelirse cihaz mecburi garanti görecek demektir. Bu anlattıklarımdan sonra umarım Victus'ları neden önermediğimi anlamışsınızdır.

Bütçeniz 50k, bu bütçede birkaç model var şu anda.

ASUS TUF F16

GameGaraj X5T

Selam, HP Victus hiçbir modeli alınmamalı. 2023 kasalar (S0, R0) kronik Hall sensör problemi çekiyor, duymuşsunuzdur. 2024 kasalarda (S1, R1) bu problem çözülmesi gerekirken çok daha zor duruma sokulmuş. Diğer modellerde sensör anakarttan çıkartılabilirken, 2024 kasalarda sensör anakarta gömülü. Yani problem başınıza gelirse cihaz mecburi garanti görecek demektir. Bu anlattıklarımdan sonra umarım Victus'ları neden önermediğimi anlamışsınızdır.

Bütçeniz 50K, bu bütçede birkaç model var şu anda.

ASUS TUF F16

GameGaraj X5T

İndirimde görünce donanımları da bu fiyatlardaki diğer laptoplara göre iyi geldi. 4060 ve 14450HX üstüne 32 GB RAM falan bu fiyata etkiledi. Bu seride anakarta direkt gömülü olduğunu bilmiyordum. Bütçem sınırda onun farkındayım ama 50 serisi bir kart almak istemediğim için de bunlara yönelmemiştim diyebilirim.

@talongod Valorant ve FM dışında oyun oynanmayacak gibi düşünürsek yine de HP mantıksız mı sence? İnternette farklı sensörle değişim yapıp sorunu çözenler gördüm. Yukarıda dediğim gibi 50 serisine bulaşmak istememiştim biraz. Kararsız kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@talongod Valorant ve FM dışında oyun oynanmayacak gibi düşünürsek yine de HP mantıksız mı sence? İnternette farklı sensörle değişim yapıp sorunu çözenler gördüm. Yukarıda dediğim gibi 50 serisine bulaşmak istememiştim biraz. Kararsız kaldım.

Tekrardan selam. Valorant ve FM bile oynasanız kronik sorun kullanım senaryosu dinlemiyor. Önüne geçmek için alabileceğimiz birkaç önlem var tabii ki. İşlemci derece limiti atabilirsiniz; bende de Victus cihaz var, problemler ortaya çıkmadan almıştım. Şu anda 50W, 85°C limitle kullanıyorum. Sensör değişimi yapanların çoğu asıl kronik kasalarda yapıyorlar çünkü onlarda sensör anakarttan bağımsız. Onarım yapanlar da var; 3.3V vererek geçici süreliğine çözüyorlar ancak dediğim gibi, geçici süreliğine. 50 serisine bulaşmak istememenizi anlayamadım. Çok daha yeni bir seri. RTX 40 serisinde FG varken RTX 50 serisinde MFG var; üstüne çok daha uzun süre destek alacak.

Tekrardan selam. Valorant ve FM bile oynasanız kronik sorun kullanım senaryosu dinlemiyor. Önüne geçmek için alabileceğimiz birkaç önlem var tabii ki. İşlemci derece limiti atabilirsiniz; bende de Victus cihaz var, problemler ortaya çıkmadan almıştım. Şu anda 50W, 85°C limitle kullanıyorum. Sensör değişimi yapanların çoğu asıl kronik kasalarda yapıyorlar çünkü onlarda sensör anakarttan bağımsız. Onarım yapanlar da var; 3.3V vererek geçici süreliğine çözüyorlar ancak dediğim gibi, geçici süreliğine. 50 serisine bulaşmak istememenizi anlayamadım. Çok daha yeni bir seri. RTX 40 serisinde FG varken RTX 50 serisinde MFG var; üstüne çok daha uzun süre destek alacak.
Dediğiniz gibi bende limitte ve ekstra soğutma ile deneyebilirim. 50 Serisinden kastım 3050 4050 5050 gibi modeller performans konusunda biraz düşük oluyor diye. Umarım sorun yaşamam.

Başka cihaz ne var bu fiyata? Zaten biraz araştırma yaptım. Isıya daha dayanıklı A1126LLHlx-t sensör var mış. Pin dizilimi aynı uyum sağlıyor demişler. Bozulmasını ya da bir iş açmasını beklemeden direkt değiştirmek kökten çözüm olur. Sonuçta ağır oyunlar da oynamıyorum, en fazlası Valorant olur gibi.

Olay sırf sensör değil ben Victus 16R-1045NT modelini kullanıyorum sensör arızam yok ama ekranım kusurlu, bir yeri sağlamsa başka bir yeri patlak oluyor bu bilgisayarların o yüzden tavsiye edilmiyor. Bunun haricinde soğutması ne kadar iyi dense de bilgisayarın soğutma sistemi kendi donanımını yeterli şekilde soğutamıyor işlemcisinin TDP'si yüksek soğutması yetersiz. Yüksek sıcaklıklarda ve yük altında ekran kartının tepkimesi rezalet, sorun yaşadığın zaman bilgisayarı göndereceğin yetkili servisin vermiş olduğu hizmet takdire şayan(!). Eleştiri üzerine eleştiri alıyorlar güzel bir bilgisayar çıkardılar ama kalite anlamında bilgisayar dikiş tutturamadı. Hiç şikayet etmedim ama bilgisayarın adaptörüne bağlanan 220v soket bile adaptörün kendisini tam olarak tutmuyor farkında olmadan güç bağlı olduğu halde cihazı bataryası ile kullanıyorum böyle olacağını bilseydim hiç almazdım şu anda da alınmasını tavsiye etmiyorum.

Olay sırf sensör değil ben Victus 16R-1045NT modelini kullanıyorum sensör arızam yok ama ekranım kusurlu, bir yeri sağlamsa başka bir yeri patlak oluyor bu bilgisayarların o yüzden tavsiye edilmiyor. Bunun haricinde soğutması ne kadar iyi dense de bilgisayarın soğutma sistemi kendi donanımını yeterli şekilde soğutamıyor işlemcisinin TDP'si yüksek soğutması yetersiz. Yüksek sıcaklıklarda ve yük altında ekran kartının tepkimesi rezalet, sorun yaşadığın zaman bilgisayarı göndereceğin yetkili servisin vermiş olduğu hizmet takdire şayan(!). Eleştiri üzerine eleştiri alıyorlar güzel bir bilgisayar çıkardılar ama kalite anlamında bilgisayar dikiş tutturamadı. Hiç şikayet etmedim ama bilgisayarın adaptörüne bağlanan 220v soket bile adaptörün kendisini tam olarak tutmuyor farkında olmadan güç bağlı olduğu halde cihazı bataryası ile kullanıyorum böyle olacağını bilseydim hiç almazdım şu anda da alınmasını tavsiye etmiyorum.
Bu kadar şikayete hataya o kadar mühendise rağmen bu hataları yapmalarını geçtim devam ettirme çabaları çok saçma. Bu ürünü insanlar satın alsın diye yapmaları gerekirken nasıl satmayız diye düşünüyorlar herhalde. Bir marka hata yapabilir ama hatasını da düzeltmesi gerekir. Sizi çok doğru buldum.