Bütçe
50.000 TL
@lengthow @shiedae3 @Unlishimaide @Kilit Aşağı

Etiket için teşekkürler. Toplu cevap vermek istedim.

Öncelikle Erazer marka model laptopların alınmayacağı kanısındayım. Evet, fiyat ve performans açısından oldukça cazip görünüyorlar fakat benim bu marka model için yorumum ''Ne idüğü belirsiz.'' olacak. Yüksek fan sesi, kasa ve malzeme kalitesi, servis ve destek belirsizlikleri gibi gibi nedenlerden ötürü tercih edilebilecek bir alternatif değil.

Bunun dışında bi' arkadaş Omen 16 önermiş. Açıkçası buna da çok sıcak bakmıyorum. Omen serisi için 16 ve 17'nin alınmayacağı, MAX modellerin alınabileceğini düşünüyorum. 16 ve 17 serisinde inanılmaz şikayetler mevcuttu. Siyah ekran sorunları, shutdown sorunları, limit sorunları, hall sensör sorunları, touchpadin devre dışı kalması sorunları gibi gibi. Elbette her markanın bazı modellerinde şikayetler var fakat 16 ve 17 serisi çıtayı aşmıştı.

İşin özü, aslında çok kasmışsınız konuda. Konu sahibinin bütçesi 50.000 TL ve en fazla 1.000 - 2.000 TL aşabileceğini söylüyor. Bunun yanı sıra kendisinin kullanım hedefleri doğrultusunda çoklu çekirdekte daha iyi görev yapan AMD işlemciler tercih edilmeli. Bunun yanına biraz da cihazın kasa ve malzeme kalitesi, başarılı soğutma performansı gibi faktörler eklenince alınabilecek model bu oluyor:
Bütçe artarsa iş değişebilir, orası ayrı mevzu. Fakat ben de her ne kadar işlemcinin daha baskın olduğunu düşünsem de GPU gerçeği diye bir şey var. Eğer bütçe çıkarsa da bu alınabilir:
Hocam ilettiğiniz AMD işlemcili laptopun @Unlishimaide hocamın attığı LOQ işlemcisi ile performans farkı çok var mıdır?

Açıklamışsınız zaten, daha çok gündelik kullanımdaki farkını merak ettim o yüzden tekrar sormak istedim.