Bütçe
50.000 TL
@lengthow @shiedae3 @Unlishimaide @Kilit Aşağı

Etiket için teşekkürler. Toplu cevap vermek istedim.

Öncelikle Erazer marka model laptopların alınmayacağı kanısındayım. Evet, fiyat ve performans açısından oldukça cazip görünüyorlar fakat benim bu marka model için yorumum ''Ne idüğü belirsiz.'' olacak. Yüksek fan sesi, kasa ve malzeme kalitesi, servis ve destek belirsizlikleri gibi gibi nedenlerden ötürü tercih edilebilecek bir alternatif değil.

Bunun dışında bi' arkadaş Omen 16 önermiş. Açıkçası buna da çok sıcak bakmıyorum. Omen serisi için 16 ve 17'nin alınmayacağı, MAX modellerin alınabileceğini düşünüyorum. 16 ve 17 serisinde inanılmaz şikayetler mevcuttu. Siyah ekran sorunları, shutdown sorunları, limit sorunları, hall sensör sorunları, touchpadin devre dışı kalması sorunları gibi gibi. Elbette her markanın bazı modellerinde şikayetler var fakat 16 ve 17 serisi çıtayı aşmıştı.

İşin özü, aslında çok kasmışsınız konuda. Konu sahibinin bütçesi 50.000 TL ve en fazla 1.000 - 2.000 TL aşabileceğini söylüyor. Bunun yanı sıra kendisinin kullanım hedefleri doğrultusunda çoklu çekirdekte daha iyi görev yapan AMD işlemciler tercih edilmeli. Bunun yanına biraz da cihazın kasa ve malzeme kalitesi, başarılı soğutma performansı gibi faktörler eklenince alınabilecek model bu oluyor:
Bütçe artarsa iş değişebilir, orası ayrı mevzu. Fakat ben de her ne kadar işlemcinin daha baskın olduğunu düşünsem de GPU gerçeği diye bir şey var. Eğer bütçe çıkarsa da bu alınabilir:
Hocam ilettiğiniz AMD işlemcili laptopun @Unlishimaide hocamın attığı LOQ işlemcisi ile performans farkı çok var mıdır?

Açıklamışsınız zaten, daha çok gündelik kullanımdaki farkını merak ettim o yüzden tekrar sormak istedim.

Selamlar, konuyu çok okuma fırsatım olmadı. Genel anlamda tartışma dönmüş, konunun odağından çok sapılmış.

Eleştirmek istediğim bir nokta var. Eğer işlemci odaklı Laptop aranıyorsa, bir de özellikle ağır işlemler yapılacaksa TUF A16, Omen 16, Deputy 15 gibi cihazları kenara atıyoruz. Bütçemiz için konuşuyorum. Örnek veriyorum A16 modellerde Ryzen 7 260 varken daha yüksek bütçelerde Ryzen 9 8945hx alınabiliyor. O yüzden bu bütçelerde elenmesi gereken modeller.

benim önerim HX mimaride olduğu için i5 HX modelli F16 olur. İşlemci ağırlıklı konuya i5 önerdiğim için tabii ki bazıları sorgulayacaktır ancak ben sadece C/T yüzünden aynı bütçede Ryzen 7 260 almazdım. Benim de favori işlemcilerimden birisidir kesinlikle ancak burada odak performanslı olması, verimli olması değil. Herhangi bir karşıt görüşünüz olur, yine oturur tartışırız.

Keşke bütçe biraz daha çıksa da i7 HX modeli önerebilsek. @lengthow biraz daha bütçe biriktirip i7 modeli almaya çalışın. Şuan konudaki hangi cihazı alırsanız alın performans farkını hissetmeyeceksiniz. Benim attığım model dahil buna. Bazısında C/T artıyor gücü kısılmış, bazısında Watt artıyor ama C/T aynı kaldığı için kağıt üzerinde fark yaratamıyor. Neresinden tutarsak ofsayt şuan için.

Selam, konuyu çok okuma fırsatım olmadı. Genel anlamda tartışma dönmüş, konunun odağından çok sapılmış.

Eleştirmek istediğim bir nokta var. Eğer işlemci odaklı laptop aranıyorsa, bir de özellikle ağır işlemler yapılacaksa TUF A16, Omen 16, deputy 15 gibi cihazları kenara atıyoruz. Bütçemiz için konuşuyorum. Örnek veriyorum A16 modellerde Ryzen 7 260 varken daha yüksek bütçelerde Ryzen 9 8945hx alınabiliyor. O yüzden bu bütçelerde elenmesi gereken modeller.

Benim önerim hx mimaride olduğu için i5 hx modelli F16 olur. İşlemci ağırlıklı konuya i5 önerdiğim için tabii ki bazıları sorgulayacaktır ancak ben sadece c/t yüzünden aynı bütçede Ryzen 7 260 almazdım. Benim de favori işlemcilerimden birisidir kesinlikle ancak burada odak performanslı olması, verimli olması değil. Herhangi bir karşıt görüşünüz olur, yine oturur tartışırız.

Keşke bütçe biraz daha çıksa da i7 hx modeli önerebilsek. @lengthow biraz daha bütçe biriktirip i7 modeli almaya çalışın. Şu an konudaki hangi cihazı alırsanız alın performans farkını hissetmeyeceksiniz. Benim attığım model dahil buna. Bazısında c/t artıyor gücü kısılmış, bazısında watt artıyor ama c/t aynı kaldığı için kağıt üzerinde fark yaratamıyor. Neresinden tutarsak ofsayt şu an için.

Bu model benim attığım 5050'den daha ucuz ben gözden kaçırmışım, haliyle log yerine bunu alın @lengthow. SSD farkı var ama servis desteği ve ASUS için bence değer.

Selamlar, konuyu çok okuma fırsatım olmadı. Genel anlamda tartışma dönmüş, konunun odağından çok sapılmış.

Eleştirmek istediğim bir nokta var. Eğer işlemci odaklı Laptop aranıyorsa, bir de özellikle ağır işlemler yapılacaksa TUF A16, Omen 16, Deputy 15 gibi cihazları kenara atıyoruz. Bütçemiz için konuşuyorum. Örnek veriyorum A16 modellerde Ryzen 7 260 varken daha yüksek bütçelerde Ryzen 9 8945hx alınabiliyor. O yüzden bu bütçelerde elenmesi gereken modeller.

benim önerim HX mimaride olduğu için i5 HX modelli F16 olur. İşlemci ağırlıklı konuya i5 önerdiğim için tabii ki bazıları sorgulayacaktır ancak ben sadece C/T yüzünden aynı bütçede Ryzen 7 260 almazdım. Benim de favori işlemcilerimden birisidir kesinlikle ancak burada odak performanslı olması, verimli olması değil. Herhangi bir karşıt görüşünüz olur, yine oturur tartışırız.

Keşke bütçe biraz daha çıksa da i7 HX modeli önerebilsek. @lengthow biraz daha bütçe biriktirip i7 modeli almaya çalışın. Şuan konudaki hangi cihazı alırsanız alın performans farkını hissetmeyeceksiniz. Benim attığım model dahil buna. Bazısında C/T artıyor gücü kısılmış, bazısında Watt artıyor ama C/T aynı kaldığı için kağıt üzerinde fark yaratamıyor. Neresinden tutarsak ofsayt şuan için.
Hocam arttırabilirsem arttıracağım tabii, i7li model mantıklı duruyor çünkü. Ama şuanki laptopumu ne kadara satacağımı tam kestiremiyorum. Normalde 30-35 civarı ama ben ekstra 32 ram ve 1TB Samsung SSD taktım. O yüzden artıyor tabii. 40 civarı bir şeye satabilirsem zorlayıp onu da almayı denerim tabii.

Hocam arttırabilirsem arttıracağım tabii, i7'li model mantıklı duruyor çünkü. Ama şu anki laptopumu ne kadara satacağımı tam kestiremiyorum. Normalde 30-35 civarı ama ben ekstra 32 RAM ve 1TB Samsung SSD taktım. O yüzden artıyor tabii. 40 civarı bir şeye satabilirsem zorlayıp onu da almayı denerim tabii.

Laptoptan parçaları ayır tek tek sat. Daha iyi olur.