Bütçe
50.000
FSP Hydro K outdated fakat kendi üretimi olan bir PSU.
MSI A750BN ise CWT'nin giriş modeli. Fan olarak MSI biraz daha kaliteli, genel olarak CWT FSP'den çok daha deneyimli ve piyasada yer edinmiş bir firma.

Toplayabildiğiniz veya hazır sistem olarak bu bileşenlere yakın bir sistem bulabiliyorsanız alın. Yoksa bunu alıp bir şekilde toplayın, aşağısı olmaz.
PSU 750W olduğu için ekran kartına mutlaka Undervolt yapın, Nebi Akgün'ün undervolt rehberi var 9070XT için. En güncel BIOS sürümünü kurun, EXPO açmayı unutmayın.

Hazır toplanmış istiyorsanız https://www.incehesap.com/oyun-bilg...554-1_72407-1_80230-1_67605-1_81245-1_82136-1

Bütçenizi aşıyorsa 5K daha ekleyin veya 1x16 Patriot Viper 6000MHZ CL30 modül alın. Yine bütçenizi aşıyorsa A620 çipset bir anakart koyun. Yine bütçenizi aşıyorsa 500GB SSD koyun.
Kendim toplayabilirim, hazır sistem almak zorunda değilim hocam, donanım bilgim var. Üstte attığınız sistem tam 56.000 TL yapıyor, çıkabileceğim bir bütçe. Fakat neden undervolt yapmam gerektiğini anlamadım, psu yetersiz mi?

Bir de kule tipi soğutma gerekiyor sanırım, onun için ne önerirsiniz?

7500F için bu yeterli https://www.gaming.gen.tr/urun/4075...tucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/#reviews

Ama Ryzen 7 serisi düşünürsen çift kule daha mantıklı olacaktır. 1 tane de sıvı soğutma atacağım yorumlarına göre tercih edebilirsin hepsi iyidir.

Kendim toplayabilirim, hazır sistem almak zorunda değilim hocam, donanım bilgim var. Üstte attığınız sistem tam 56.000 TL yapıyor, çıkabileceğim bir bütçe. Fakat neden undervolt yapmam gerektiğini anlamadım, psu yetersiz mi?

Bir de kule tipi soğutma gerekiyor sanırım, onun için ne önerirsiniz?
9070XT 5070Ti'dan daha fazla güç çekerek çalışıyor, peak olarak değil de sürekli tüketimde 9070XT hep üst sınırlarda stabil bir şekilde güç çekiyor oyun oynarken. Attığım güç kaynağı gayet yeterli ve stabil bir PSU fakat undervolt yapmanız her türlü yararlı bir durum sadece güç tüketimi de değil. Nebi Akgün'ün videosunu kesinlikle izleyin.

Anladım hocam. Kule tipi soğutucu ne alacağım?
Pearles Assasin çift fanlı tiplerden hangisini beğeniyorsanız alın. Kasaya bir tek dijital modeli sığmıyordu galiba, kontrol etmenizde fayda var.