MrBaşkan

Çalışkan
Öncelikle selam, buaralar laptop alma fikrim var ve bir süredir araştırıyorum ve en hatasız fiyatına göre uygun bu laptopu buldum. Sizce iyi midir, alınır mı veya 50bin fiyatını geçmeyecek şekilde başka önerileriniz var mıdır?

https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...-16-wuxga-gaming-laptop-fiyati,897525751.html

Bir de GameGaraj Slayer 5050 laptop'u çok öneriliyor fakat açıkçası çok içime sinmedi ve bildiğim kadarıyla 4060, 5050'den daha iyi bir ekran kartı değil mi?

GameGaraj al. Laptop alırken sadece ekran kartına mı bakıyorsunuz? 4060 ile 5050 arasında ksaf güçte uçuk bir fark yok minimal farklar var. Teknoloji işin girince 5050 daha iyi oluyor. İşlemcide ise 7845HX işlemci bundan çok çok daha iyi. Panel olarak da GameGaraj daha iyi.

1755252165313.webp

GameGaraj al. Laptop alırken sadece ekran kartına mı bakıyorsunuz? 4060 ile 5050 arasında ksaf güçte uçuk bir fark yok minimal farklar var. Teknoloji işin girince 5050 daha iyi oluyor. İşlemcide ise 7845hx işlemci bundan çok çok daha iyi. Panel olarak da GameGaraj daha iyi.

Eki Görüntüle 173907

Sadece ekran kartına bakmadım, işlemci farkının çok olduğunu biliyorum fakat hem benim bu kadar yüksek br işlemciye ihtiyacım olmamasından hem de böyle bir işlemci 5050 için fazla olarak düşündüğümden pek de bir özelliği olduğunu düşünmüyorum, ekran konusunda hem ilk bilgisayarım hem de çok fazla ayrıntılı renge ihtiyacım olmadığından dolayı pek önemsemiyorum açıkçası, bir de bana göre MSI GameGaraj'a göre daha güvenilir bir marka gibi geliyor, bir de başka bir forumda 2K ekran olsa bile 5050 ekran kartının zaten Max 1080p gösterdiğini okumuştum yani 2K olmasının bir özelliği çok kalmıyoki olsa bile yine de dediğim gibi ekranın çok önemi yok açıkçası yazılım ile uğraşıp arada sırada oyun için almayı düşünüyorum.