Bütçe
50.000 TL

Muad Dib

Çalışkan
50K bütçem var. Telefon yenilemek istiyorum. İkinci el ya da sıfır fark etmez. Android ve Apple olarak ne almalıyım? Düz bir adamım oyun oynamam sosyal medya, film ve dizi dışında hiçbir şey yapmam. Çok uzun süredir Apple kullanıyorum.

50k bütçem var. Telefon yenilemek istiyorum. İkinci el ya da sıfır fark etmez. Android ve Apple olarak ne almalıyım? Düz bir adamım oyun oynamam sosyal medya, film ve dizi dışında hiçbir şey yapmam. Çok uzun süredir Apple kullanıyorum.

Bence 16e de bulunan eksiklikler sorun değilse alabilirsin. Ancak tek kamera, 2021 yılından kalan kalın çerçeve istemiyorsan en azından para veriyoruz yeni teknoloji olsun dersen X200 FE S25 15t Pro gibi cihazlar tercih edebilirsin.

Samsung S24+ Bakabilirsin bütçe çıkarsa Samsung S25
İphone 16
Honor Magic Pro 7 son üç tanesi için bütçe artırman lazım üçüde üzmez.

Apple tarafında, bu fiyata iPhone 15 var. Şahsen iPhone 16e’yi 40.000 TL iken almam. iPhone 16e, batarya konusunda iPhone 16’dan bile daha iyi; işlemcisi 16 ile neredeyse aynı, çok küçük bir fark var ve normal kullanımda hissedilmiyor. Tek kameraya gelelim: herkes eleştiriyor ama ana kamerası gayet yeterli ve iyi. Geniş açılı kamerası yok; onu gün içinde ne kadar kullanacağınız tartışılır. Geniş ve kalın çerçeve diyenler var; bana göre çentik ile sanal ada arasında bir fark yok. Apple, ilk kez C1 çipini bu telefonda kullandı ve yükleme sırasında iPhone 16 Pro Max’e göre daha iyi sonuç veriyor. Bunu, aktif olarak kullanan biri olarak söylüyorum.

Değmez.

S25 Edge alırdım ben bu bütçede. Ama Iphone kullanmışsınız uzun süredir, alışkanlık varsa Iphone'dan devam edilebilir.

Apple tarafında, bu fiyata iPhone 15 var. Şahsen iPhone 16E'yi 40.000 TL iken almam. iPhone 16e, batarya konusunda iPhone 16'dan bile daha iyi; işlemcisi 16 ile neredeyse aynı, çok küçük bir fark var ve normal kullanımda hissedilmiyor. Tek kameraya gelelim: Herkes eleştiriyor ama ana kamerası gayet yeterli ve iyi. Geniş açılı kamerası yok; onu gün içinde ne kadar kullanacağınız tartışılır. Geniş ve kalın çerçeve diyenler var; bana göre çentik ile sanal ada arasında bir fark yok. Apple, ilk kez C1 çipini bu telefonda kullandı ve yükleme sırasında iPhone 16 Pro Max'e göre daha iyi sonuç veriyor. Bunu, aktif olarak kullanan biri olarak söylüyorum.

Değmez.

Yani şu an MediaMarkt 40k fiyatı var. Düz bir adam olmamdan ötürü çok uygun gibi hissediyorum.

Yani şu an MediaMarkt 40k fiyatı var. Düz bir adam olmamdan ötürü çok uygun gibi hissediyorum.
Şunu diyeyim: 2 hafta önce ben de sizin gibi kullanım amacıyla aldım, gayet başarılı. A18 işlemci hakkını veriyor. Ekrana gelecek olursak, iPhone 14 ekranıyla aynı; bana göre kötü değil, baya hoşuma gitti.