Bütçe
50.000 TL
Konuşmalarınızdan sonra telefon benim de ilgimi çekti. Ben de biraz bakındım. Gördüğüm 2 büyük sıkıntı var. Birisi ekranın çok eski nesil kalması. Diğeri pil için başka modellerin pili buna uymuyor. Frankenstein tarzında bir telefon dendiği için bunu söylüyorum. iPhone da günün sonunda ekranı kırmazsan pil değişimi bir gün istiyor. O gün geldiğinde 16e için uygun pil bulunur diye umut ediyorum. Daha net karar veremedim ama muhtemelen ben de alacağım. @Muad Dib şimdiden hayırlı olsun.

İki sıkıntıdan biri benim için bir sorun teşkil etmiyor. Çünkü hiç iyi nesil bir ekran kullanmadığım için bu ekran benim için aynı kalacak. Diğer pil muhabbeti için arkadaşlar bahsettiğinden sanki çoğu telefon bataryası oluyor gibi bir algı oluşmuştu. Aslında herhangi bir telefon almaktan bir farkı yok. Bugün elime ulaşacak aldığımda size yardımcı olabilmesi için deneyimlerimi yazacağım.

İki sıkıntıdan biri benim için bir sorun teşkil etmiyor. Çünkü hiç iyi nesil bir ekran kullanmadığım için bu ekran benim için aynı kalacak. Diğer pil muhabbeti için arkadaşlar bahsettiğinden sanki çoğu telefon bataryası oluyor gibi bir algı oluşmuştu. Aslında herhangi bir telefon almaktan bir farkı yok. Bugün elime ulaşacak aldığımda size yardımcı olabilmesi için deneyimlerimi yazacağım.

Aslında evet herhangi bir telefon almaktan farkı yok ama bu telefonun başka iPhone parçalarına uyum sağlaması kendi içinde bir avantaj. Yani bunu alırken bu avantajı da göz önünde bulunduruyorum. S25 FE almayı planlıyordum. Daha uzun ömürlü olacağını düşündüğüm için 16e ye yöneldim. Deneyimlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

YouTube da alınmaz, alınmaz diye yazmış herkes. Bana abartı geldi.

Aslında evet herhangi bir telefon almaktan farkı yok ama bu telefonun başka iPhone parçalarına uyum sağlaması kendi içinde bir avantaj. Yani bunu alırken bu avantajı da göz önünde bulunduruyorum. S25 FE almayı planlıyordum. Daha uzun ömürlü olacağını düşündüğüm için 16e ye yöneldim. Deneyimlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

YouTube'da alınmaz, alınmaz diye yazmış herkes. Bana abartı geldi.

Kerem Enginar annesine ve ablasına almıştı, yanlış hatırlamıyorsam ve düz kullanıcılar için gayet yeterli olabileceğinden bahsetmişti. Bence insanların çamur atması derim. Teknolojinin son noktasına kadar kullanıyorlar, sanki üstüne kötülemeye çalışıyorlar.

Arkadaşlar konuyu hala takip ediyorsanız yazmak istedim. Telefon 3 gündür aktif elimde kullanım olarak çok rahat düz insan telefonu kamerası bence düz insana göre çok yeterli gece çekimi ya da gündüz çekimi fark etmeksizin gayet iyi biraz deneme yaptım yüzde 30 şarjım varken bir film açtım ve bittiğinde yüzde 15 şarjım vardı. iPhone 16 Pro Max sahibi olan bir arkadaşımla karşılaştırma yaptım. Açılış kapanış hızı olsun arayüz ya da uygulamalara giriş hızı olsun. iPhone 16e yaptığım bütün denemelerde başarılı oldu. Yeni bir telefon olduğundan olabilir diye yorumladım. İlk izlenimlerim çok iyi alan herkese hayırlı olsun.

@Crestfallen

Son düzenleme:
Kerem enginar annesine ve ablasına almıştı, yanlış hatırlamıyorsam ve düz kullanıcılar için gayet yeterli olabileceğinden bahsetmişti. Bence insanların çamur atması derim. Teknolojinin son noktasına kadar kullanıyorlar, sanki üstüne kötülemeye çalışıyorlar.

Arkadaşlar konuyu hala takip ediyorsanız yazmak istedim. Telefon 3 gündür aktif elimde kullanım olarak çok rahat düz insan telefonu kamerası bence düz insana göre çok yeterli gece çekimi ya da gündüz çekimi fark etmeksizin gayet iyi biraz deneme yaptım yüzde 30 şarjım varken bir film açtım ve bittiğinde yüzde 15 şarjım vardı. iPhone 16 Pro Max sahibi olan bir arkadaşımla karşılaştırma yaptım. Açılış kapanış hızı olsun arayüz ya da uygulamalara giriş hızı olsun. iPhone 16e yaptığım bütün denemelerde başarılı oldu. Yeni bir telefon olduğundan olabilir diye yorumladım. İlk izlenimlerim çok iyi alan herkese hayırlı olsun.

@Crestfallen

Bir ekleme ben de yapayım. Cihaz gerçekten güzel. O premium hissiyatını veriyor. Arkadaş kadar detaylı inceleme yapmadım. O yüzden basitçe önizlememi yazayım. Ben 128 GB aldım, tek kelimeyle yetersiz. Ne kadar düz kullanıcıyım desenizde kesinlikle 256 ya yönelin. 120Hz deneyiminiz varsa 60Hz fark ettiriyor.
Özetle; iPhone ekosistemindeyseniz, ya da iPhone kullanmak istiyorum diyorsanız, özellikleri, kapasitesi sizi tatmin ediyorsa bence kesinlikle alınır.
Ama benim özellikle ihtiyacım yok bu fiyat bandında başka seçeneklere yönelebilirim derseniz bence daha iyi seçenekler var.
Ben Apple kullanmak istediğim için tercih ettim. Pişman değilim.

Kerem Enginar annesine ve ablasına almıştı, yanlış hatırlamıyorsam ve düz kullanıcılar için gayet yeterli olabileceğinden bahsetmişti. Bence insanların çamur atması derim. Teknolojinin son noktasına kadar kullanıyorlar, sanki üstüne kötülemeye çalışıyorlar.

@Crestfallen
Hayırlı olsun hocam.