8688

Uzman
Merhaba arkadaşlar. İnternet ve ağ ile ilgili konulardan hiç anlamıyorum, sadece internet hız testi yaptım değerler fotoğrafta...
Sizce mevcut internetim rekabetçi oyunlar için yeterli mi? Genellikle Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oynuyorum, orta Avrupa ve batı Avrupa sunucularında 50-60ms arası alıyorum.
Rekabetçi oyunlar için gecikmemi düşürmem için ne tavsiye edersiniz? Mesela daha iyi bir internete geçmek, daha iyi bir modem edinmek, daha iyi Ethernet kablosu kullanmak veya internet ayarlaması yapmak gibi bunlardan hangileri gecikmemi düşürür sizce? Şu an kullandığım internet sağlayıcısı Türksat Kablonet. Modemin markasını ve modelini bilmiyorum. Kullandığım Ethernet kablosu ise CAT6.

Ekran görüntüsü 2025-11-11 025726.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hız ve Ping birbirinden bağımsızdır. Ping'ini etkileyecek olan tek şey, Server'a olan yakınlığındır. Yine de modeme giren kablonun fotoğrafını buraya atabilirsin. Altyapı da stabiliteyi etkiler.

R6'da bir türk olarak 50-60 ping ile oynayabilmeniz muazzam bir şey. Benim en iyi gördüğüm değer 60 oldu, genelde 80-90 ile oynuyorum. Oyunda maç sırasında hangi sunucuya atıldığına göre bu ping artıp azalabiliyor. Mesela menü kısmında doğu avrupa olarak görünürken, maç başladıktan sonra kuzey avrupa olarak değişebiliyor. Ping dengesizliğini oluşturan ana unsur da tam olarak bu oluyor.

R6'da bir Türk olarak 50-60 ping ile oynayabilmeniz muazzam bir şey. Benim en iyi gördüğüm değer 60 oldu, genelde 80-90 ile oynuyorum. Oyunda maç sırasında hangi sunucuya atıldığına göre bu ping artıp azalabiliyor. Mesela menü kısmında doğu Avrupa olarak görünürken, maç başladıktan sonra kuzey Avrupa olarak değişebiliyor. Ping dengesizliğini oluşturan ana unsur da tam olarak bu oluyor.

Evet sunucuyu kafasına göre atıyor. Sanırım oyunun içinden istediğimiz sunucuyu seçemiyoruz. Beni de kuzey Avrupa sunucusuna attığında 70-80ms alıyorum. En iyi değeri orta Avrupa'da alıyorum 50-60ms.

Evet sunucuyu kafasına göre atıyor. Sanırım oyunun içinden istediğimiz sunucuyu seçemiyoruz. Beni de kuzey Avrupa sunucusuna attığında 70-80ms alıyorum. En iyi değeri orta Avrupa'da alıyorum 50-60ms.
Yani gördüğün üzere bu pek elimizde olan bir şey değil, oyun kaynaklı. Bence boş yere modem falan değiştirmeyin. Büyük bir fark olacağını sanmıyorum.

R6'da bir Türk olarak 50-60 ping ile oynayabilmeniz muazzam bir şey. Benim en iyi gördüğüm değer 60 oldu, genelde 80-90 ile oynuyorum. Oyunda maç sırasında hangi sunucuya atıldığına göre bu ping artıp azalabiliyor. Mesela menü kısmında doğu Avrupa olarak görünürken, maç başladıktan sonra kuzey Avrupa olarak değişebiliyor. Ping dengesizliğini oluşturan ana unsur da tam olarak bu oluyor.

Hız ve ping birbirinden bağımsızdır. Ping'ini etkileyecek olan tek şey, Server'a olan yakınlığındır. Yine de modeme giren kablonun fotoğrafını buraya atabilirsin. Altyapı da stabiliteyi etkiler.

Hocam evde değilim fakat CAT6 bir kablo kullanıyorum bakır uçlu odama kasama kadar 10-15 metre ediyor kablo. Herhangi bir internet ayarı veya yazılımsal bir şeyler yapmama gerek var mı? Ping inmese bile stabiliteyi daha da kuvvetlendirmek mümkün müdür?

Yani gördüğün üzere bu pek elimizde olan bir şey değil, oyun kaynaklı. Bence boş yere modem falan değiştirmeyin. Büyük bir fark olacağını sanmıyorum.

Anladım hocam. O zaman durum fiziksel yakınlık ile ilgili. Fiber internete veya en iyi internete sahip olsak bile sunucuya yakın olmadıkça gecikmeden kurtulmak imkansız sanırım.

Hocam evde değilim fakat CAT6 bir kablo kullanıyorum bakır uçlu odama kasama kadar 10-15 metre ediyor kablo. Herhangi bir internet ayarı veya yazılımsal bir şeyler yapmama gerek var mı? Ping inmese bile stabiliteyi daha da kuvvetlendirmek mümkün müdür?
Hocam, modeme giren kabloyu sormuştum. Yanında küçük bir kutu var mı? Yoksa doğrudan Cat6 veya DSL kablosu mu giriyor?

Anladım hocam. O zaman durum fiziksel yakınlık ile ilgili. Fiber internete veya en iyi internete sahip olsak bile sunucuya yakın olmadıkça gecikmeden kurtulmak imkansız sanırım.
Ben öyle düşünüyorum. Yakın arkadaşım ile aramızda 4-5 km var, aynı şehirde oturuyoruz. R6'da geçenlerde ''package loss'' diye bir uyarı verip duruyordu. Kendi internetimden şüpheleniyordum sonra bir baktım ikimizde de aynı anlarda oluyor. Ping desen bir maçta benim 100'lere çıkıyorsa onun da muhakkak öyle oluyor. Yani baktığında modem farklı, internet sağlayıcımız farklı fakat sonuç aynı.

Ben öyle düşünüyorum. Yakın arkadaşım ile aramızda 4-5 km var, aynı şehirde oturuyoruz. R6'da geçenlerde "package loss" diye bir uyarı verip duruyordu. Kendi internetimden şüpheleniyordum sonra bir baktım ikimizde de aynı anlarda oluyor. Ping desen bir maçta benim 100'lere çıkıyorsa onun da muhakkak öyle oluyor. Yani baktığında modem farklı, internet sağlayıcımız farklı fakat sonuç aynı.

Evet o paket loss olayını bende yaşıyorum bazen. Zaten oyunun sunucuları da çok iyi değil halen daha geri atma veya abuk subuk takılmaları var. Oyun iyi ama network sistemleri ve Ubisoft Connect hala daha buglu.

Hocam, modeme giren kabloyu sormuştum. Yanında küçük bir kutu var mı? Yoksa doğrudan CAT6 veya DSL kablosu mu giriyor?

Hocam CAT6 kablonun Ethernet başı var ya o modeme takılı yani modemde Ethernet portuna takılı diğer ucuda benim kasamın Ethernet portuna takılı. Modemin yanında ekstra kutu gibi bir şey yok eve geçersem atacağım size.