Ademsh

Çalışkan
Merhaba, laptoptan söktüğüm M.2 SSD’yi taktım ve 29 GB olarak gözüküyor. M.2 SSD, Intel’in kendisine ait, “Intel” ismiyle geçiyor ama anlayamadım. Neden 29 GB? Disk Biçimlendirme’de de gözükmüyor.

Merhaba, laptoptan söktüğüm M.2 SSD'yi taktım ve 29 GB olarak gözüküyor. M.2 SSD, Intel'in kendisine ait, “ıntel” ismiyle geçiyor ama anlayamadım. Neden 29 GB? Disk biçimlendirme'de de gözükmüyor.

Gelişmiş seçeneklerde CMD'yi yönetici olarak açın.
-Diskpart
-List disk.
-Select disk 0 veya 1 olur orada yazan sayıyı yazın
-Clean
-Create Partition primary.
-Format FS = NTFS quick yazın
Not bu işlemi her şey siler ama sıfırdan bölüm oluşturur.

Windows aramaya "bilgisayar yönetimi" yaz ve sonra "disk yönetimini" aç diskin orada görünümüyor mu ekran görüntüsü atabilirsen iyi olur.

1754769753536.webp

Windows aramaya "bilgisayar yönetimi" yaz ve sonra "disk yönetimini" aç diskin orada görünümüyor mu ekran görüntüsü atabilirsen iyi olur.

Eki Görüntüle 171669

Hocam ilk olarak sizinkini cevaplıcam dediğinizi biliyorum ve yaptım sadece 27GB alan var hiçbir türlü bölünmüyor temizleyemiyorum biçimlenidirincede 27GB BIOS'da 29 GB gözüküyor.

Gelişmiş seçeneklerde CMD'yi yönetici olarak açın.
-Diskpart
-List disk.
-Select disk 0 veya 1 olur orada yazan sayıyı yazın.
-Clean
-Create Partition primary.
-Format FS = NTFS quick yazın.
Not bu işlemi her şey siler ama sıfırdan bölüm oluşturur.

Hocam C diskini de mi siliyor tamamen.

Hocam ilk olarak sizinkini cevaplıcam dediğinizi biliyorum ve yaptım sadece 27GB alan var hiçbir türlü bölünmüyor temizleyemiyorum biçimlenidirincede 27GB BIOS'da 29 GB gözüküyor.

Hocam C diskini de mi siliyor tamamen.

Hayır sadece sectiginiz diski siliyor select disk derken formatlamak istediğin diskinizi seçmeniz gerekiyor 2 adet varsa Intel'in gbsine göre sayısını anlarsın.

"Disk yönetimini" açıp ekran görüntüsü paylaşabilir misin?

Olmazsa bu program ile deneriz.
şöyle hocam

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (3).webp
    Ekran Görüntüsü (3).webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 51