Detaylar
Kim cevapladı?@Caner Uncu Bilgilidir o yardimci olur.
Merhaba, laptoptan söktüğüm M.2 SSD'yi taktım ve 29 GB olarak gözüküyor. M.2 SSD, Intel'in kendisine ait, “ıntel” ismiyle geçiyor ama anlayamadım. Neden 29 GB? Disk biçimlendirme'de de gözükmüyor.
Gelişmiş seçeneklerde CMD'yi yönetici olarak açın.
-Diskpart
-List disk.
-Select disk 0 veya 1 olur orada yazan sayıyı yazın
-Clean
-Create Partition primary.
-Format FS = NTFS quick yazın
Not bu işlemi her şey siler ama sıfırdan bölüm oluşturur.
Windows aramaya "bilgisayar yönetimi" yaz ve sonra "disk yönetimini" aç diskin orada görünümüyor mu ekran görüntüsü atabilirsen iyi olur.
Ademsh
Çalışkan
Windows aramaya "bilgisayar yönetimi" yaz ve sonra "disk yönetimini" aç diskin orada görünümüyor mu ekran görüntüsü atabilirsen iyi olur.
Eki Görüntüle 171669
Hocam ilk olarak sizinkini cevaplıcam dediğinizi biliyorum ve yaptım sadece 27GB alan var hiçbir türlü bölünmüyor temizleyemiyorum biçimlenidirincede 27GB BIOS'da 29 GB gözüküyor.
Gelişmiş seçeneklerde CMD'yi yönetici olarak açın.
-Diskpart
-List disk.
-Select disk 0 veya 1 olur orada yazan sayıyı yazın.
-Clean
-Create Partition primary.
-Format FS = NTFS quick yazın.
Not bu işlemi her şey siler ama sıfırdan bölüm oluşturur.
Hocam C diskini de mi siliyor tamamen.
Hocam ilk olarak sizinkini cevaplıcam dediğinizi biliyorum ve yaptım sadece 27GB alan var hiçbir türlü bölünmüyor temizleyemiyorum biçimlenidirincede 27GB BIOS'da 29 GB gözüküyor.
Hocam C diskini de mi siliyor tamamen.
Hayır sadece sectiginiz diski siliyor select disk derken formatlamak istediğin diskinizi seçmeniz gerekiyor 2 adet varsa Intel'in gbsine göre sayısını anlarsın.
Ademsh
Çalışkan
Hayır sadece sectiginiz diski siliyor select disk derken formatlamak istediğin diskinizi seçmeniz gerekiyor 2 adet varsa Intel'in gbsine göre sayısını anlarsın.
Hocam denedim dediğinizi hala 27GB gözüküyor.
Şunu da belirtiyim RAID'i kapalı.
"Disk yönetimini" açıp ekran görüntüsü paylaşabilir misin?
Olmazsa bu program ile deneriz.
www.easeus.com
EaseUS Partition Master - Free Partition Manager to Manage Disk Partitions in Windows
EaseUS Partition Master Free is a free partition software that can partition hard drive and reoragnize the disk space for better performance. You can resize,move, merge and create partitions for Windows 11/10/8/7/Vista/XP.
Ademsh
Çalışkan
şöyle hocam"Disk yönetimini" açıp ekran görüntüsü paylaşabilir misin?
![]()
EaseUS Partition Master - Free Partition Manager to Manage Disk Partitions in Windows
EaseUS Partition Master Free is a free partition software that can partition hard drive and reoragnize the disk space for better performance. You can resize,move, merge and create partitions for Windows 11/10/8/7/Vista/XP.www.easeus.com
Dosya Ekleri
Garip, acaba dediğim program ile kontrol eder misin onda da böyle mi görünüyor.