Bütçe
500 TL
GPU ve laptoplar için kesinlikle kullanmaya değer bir ürün 1. versiyonunu hâla ekran kartımda kullanıyorum sıcaklık sorunu yok.
Bu incelemeyi yaptığım zaman karta takmıştım; https://techolay.net/sosyal/konu/thermalright-helios-faz-degisimli-termal-pad-incelemesi.107368/

Evet PTM7950 ile aynı özelliklere sahip bir ürün fakat Honeywell çıkışlı orjinal ürünü bulmak artık çok zor tonla çakması var, Thermalright en azından bildiğimiz bir marka ve bildiğim kadarıyla sahtesi yok.

Satıcıdan yanıt geldi, düz thermal padmiş.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260316_100854_Hepsiburada.webp
    Screenshot_20260316_100854_Hepsiburada.webp
    115,4 KB · Görüntüleme: 73
Evet, Amazon da Faz değişim malzemeli olarak geçiyor. TF7'ye 300 vermektense 200 daha verip bunu alayım.
Macundan daha iyi ve uzun ömürlü olacağını düşünüyorum laptop için.
Hassas bir malzeme ama gözünüz korkmasın, soğutucu blok ve işlemci/grafik işlemcisi yüzeylerini iyice temizleyin, tozsuz bir alanda uygulayın, malzemenin yüzeyine dokunmamaya özen gösterin. Jelatinlerinin malzemeden kolay ayrılması için uygulamadan hemen önce 1-2 dk buzdolabına veya 20-30 saniye buzluğa atabilirsiniz bu sayede pad sertleşir ve jelatinleri ayırırken esneme/yırtılma gibi bir olasılığın önüne geçmiş olursunuz.

Muhtemelen keserek kullanacaksınız, bu yüzden keskin bir makas kullanmayı ihmal etmeyin aksi takdirde kesmek yerine ezecektir, jelatinleri üzerindeyken kesmelisiniz diğer türlüsü zor çünkü oldukça ince bir malzeme. (Kesme işleminden önce soğutma işlemi yine fayda sağlayacaktır.)