403

Becerikli
Merhaba,
Şu anda kullanmış olduğum işlemcinin yetersiz olduğunu hissetmeye başladım.
Değiştirmeyi düşünüyorum. R5 3600 aklıma geldi fakat uzun zamandır teknoloji piyasasından uzak olduğum için belki daha iyi seçimler olabileceğini düşündüm.
Sizlerin yardımına ihtiyacım olacak bu konuda.
Eğer mümkünse işlemci+ RAM olarak bir değişim planlıyorum.
Anakartım Gigabyte B450M S2H.
Şu anda 8x2 16 GB G.Skill Ripjaws red RAM kullanıyorum fakat bozuldular sanırım. Ara sıra Memory bazlı mavi ekran hatası almaktayım.
Ekran kartım Sapphire Pulse RX 5600 XT. Ekran kartımdan şimdilik memnumum.
Sizlerden ricam anakartıma uygun işlemci ve RAM önerisi. 5000TL düşünüyorum. 500-1000TL arttırabilirim eğer güzel fırsat olursa.
Teşekkür ederim.

R5 3600'ü direkt eleyin, bu bütçede çok daha iyi işlemciler var. Direkt bunu yapıştırın mesela:

Stok soğutucu biraz yetersiz kalıyor, soğutucu olarak da DeepCool AG400 tercih edebilirsiniz ₺1.000'ye.

Mavi ekran hatası alıyormuşsunuz, dilerseniz onun için ayrı bir konu açın, deneyimli arkadaşlar size yardımcı olur. Belki RAM'lerinizde hata yoktur, direkt suçu RAM'e atmayalım. Eğer bozuksa alırsınız yenisini.

@pecer şatlab R5 5600 attığınız yerde gereksiz pahalı, attığım linke bakarsanız Hepsiburada'da kutulu versiyonu 3.685 TL. RAM olarak da 8 GB tavsiye etmişsiniz, önermem. Ucuz da değil. 16 GB 1.400 TL eder.

R5 3600'ü direkt eleyin, bu bütçede çok daha iyi işlemciler var. Direkt bunu yapıştırın mesela:

Stok soğutucu biraz yetersiz kalıyor, soğutucu olarak da DeepCool AG400 tercih edebilirsiniz ₺1.000'ye.

Mavi ekran hatası alıyormuşsunuz, dilerseniz onun için ayrı bir konu açın, deneyimli arkadaşlar size yardımcı olur. Belki RAM'lerinizde hata yoktur, direkt suçu RAM'e atmayalım. Eğer bozuksa alırsınız yenisini.
Merhaba
Stok soğutucuyu taksam ve Under Voltage uygulasam olur mu sizce ne dersiniz?
Şu anki işlemcimde de o şekilde kullanıyorum zaten. UV ile beraber.

Mavi ekran hatalarında kod kısmında hep Memory yazıyor ondan dolayı düşündüm ama tamamdır öncesinde konu açıp emin olmakta fayda var dediğiniz gibi.
RAM indirime girmiş kaçırmayın derim.
Tamamdır bu işlemciye karar kıldık o halde.
Ram almadan önce test ederek ilerleyeceğim. Hem de boşuna masraf olmamış olur eğer sağlamsa.

Ayrıca Anakart ile alakalı bir sorun yaşamam değil mi?

RAM olarak da 8 GB tavsiye etmişsiniz, önermem. Ucuz da değil. 16 GB 1.400 TL eder.

Attığım RAM 400 MHz daha fazla ve 1 TL daha ucuz hocam :)

UV yaparak kullanabilirsiniz, sorun olmaz. Zaten acelesi yok, stok soğutucu ile idare edebilirsiniz.

Ayrıca anakart ile alakalı bir sorun yaşamam değil mi?
Hayır yaşamazsınız, BIOS güncelleyin. Bir de arkadaşın attığı yerden almayı işlemciyi, attığım yerde daha ucuz ve kutulu versiyon.

Attığım RAM 400 MHz daha fazla ve 1 TL daha ucuz hocam :)
3600 MHz CL18 ile 3200 MHz CL16 arasında pek fark yok. Ayrıca kit bellek tercih etmek her zaman daha iyi, tek tek alınan belleklerde uyum garantisi yok.

UV yaparak kullanabilirsiniz, sorun olmaz. Zaten acelesi yok, stok soğutucu ile idare edebilirsiniz.

Hayır yaşamazsınız, BIOS güncelleyin. Bir de arkadaşın attığı yerden almayı işlemciyi, attığım yerde daha ucuz ve kutulu versiyon.
Tamamdır.
Satıcı kutulu yazmış ama kutusuz ve fansız olarak satıyor. Yorumlara öyle yazmış en azından.