5200 CL40 RAM'den 6000 CL30'a Geçmeli Miyim?

Agarta

Çalışkan
Merhaba. Sistemde Corsair Vengeance 32 GB(2x16) 5200MHz CL40 RAM var. Bunları satıp Patriot Viper Venom 32 GB(2x16) 6000MHz CL30 RAM almayı düşünüyorum. Elimdekileri 3K’ya satmayı düşünüyorum. Ortalama 700TL'lik farka sağlayacağı verim sizce değer mi?

Çok düşük performans farkı oluşturacağı söyleniyor ama bazı yerlerde yerine göre iyi katkı sağladığını da gördüm.

Sorunun özüne gelirsek;
Aradaki fark sizce bütçe olarak alt üst sınır olarak nereye kadar kabul olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ufak bir fayda sağlar frekans artışı ve gecikme iyileşmesi ile, bu fark RAM satıp yenisini almak için verilen uğraşa ve paraya değer mi? Tartışılır.

Bence gerek yok, işlemciye PBO ile güç kazandırmak daha faydalı olacaktır.

Son düzenleme:
Ufak bir fayda sağlar frekans artışı ve gecikme iyileşmesi ile, bu fark RAM satıp yenisini almak için verilen uğraşa ve paraya değer mi tartışılır?

Bence gerek yok.

Aslında uğraşlık bir kaygım yok. İlanları oluşturdum hazırda duruyorlar. Elden teslim etmeyi düşünüyorum ya o kısım sorun değil.

Elimdeki sistemle istediğimi oynayabiliyorum. 3-5 FPS fazla almak da çok önemli değil açıkçası. Sadece düşük model gördüğüm parçayı bu fiyata iyileştirirsem sistem sağlığı açısından süre katar/değer mıyı düşünüyorum.

Merhaba. Sistemde Corsair Vengeance 32 GB(2x16) 5200MHz CL40 RAM var. Bunları satıp Patriot Viper Venom 32 GB(2x16) 6000MHz CL30 RAM almayı düşünüyorum. Elimdekileri 3K’ya satmayı düşünüyorum. Ortalama 700TL'lik farka sağlayacağı verim sizce değer mi?

Çok düşük performans farkı oluşturacağı söyleniyor ama bazı yerlerde yerine göre iyi katkı sağladığını da gördüm.

Sorunun özüne gelirsek;
Aradaki fark sizce bütçe olarak alt üst sınır olarak nereye kadar kabul olur?
Sağlayacağı verim, ödeyeceğin aradaki çok az farkın kat kat fazlası olacak. "Değer mi?" gibi bir durum değil bu, sistemin bir eksiğini direk kapatmış olacaksın.

Geri
Yukarı Alt