Bütçe
500.000 TL
Hocam genellikle şehir içi yapılacak. Ankara trafiğinde kullanılacak. O yüzden teredütteyim. Uzun yol da yapılacak ama şehir içine kıyasla çok nadir. Valla altı üstü bir araba alacağız diye neredeyse konunun uzmanı olacağız. Ne almayı düşünsek başka bir sorunu derdi var. Ama dediğim gibi bazı aksilikler nedeniyle mart-nisan gibi alabileceğiz. Umarım çok artmaz. Şu an 500 olan arabanın mart nisan gibi 700 800 lere çıkmasından korkuyorum.

Bu kullanım senaryosuna göre en mantıklı olan atmosferik benzinlidir. Her arabanın kronik bir problemi vardır. Ferrari araçlarında bile kronik sorunlar var. Kafaya takarsak, hiç araba alamayız.

O kadar da değil tabi. 300K civarında da artmaz. Tabi yine de %100 emin konuşamıyorum, çünkü burası Türkiye.

Hocam genellikle şehir içi yapılacak. Ankara trafiğinde kullanılacak. O yüzden teredütteyim. Uzun yol da yapılacak ama şehir içine kıyasla çok nadir. Vallahi altı üstü bir araba alacağız diye neredeyse konunun uzmanı olacağız. Ne almayı düşünsek başka bir sorunu derdi var. Ama dediğim gibi bazı aksilikler nedeniyle mart-nisan gibi alabileceğiz. Umarım çok artmaz. Şu an 500 olan arabanın mart nisan gibi 700 800'lere çıkmasından korkuyorum.

Her gün marş basıp trafikte kısa süreli ve dur-kalk şeklinde kullanacaksan benzine yönel.
Dizel alırsan partikül ve kurum sorunlarına karşı ayda en az 1 kez boş yola çıkıp motoru iyice ısıttıktan sonra 3000 binde devirde 10-15 dakika yol yapman gerekebilir...
Turbo'su enjektörü sıkışık trafikte neredeyse benzinli kadar yakması dizel için eksi sayılır.
Çıkardığı ses eksi, hırıltılı çalışması yarattığı titreşim eksi.
Bir de kış geliyor dizel kar kış sevmez.
Alacağın dizelin kilometresinden dolayı kontak aç kapa yapmak çalıştırdıktan sonra ısınmasını 3-4 dakika beklemek.
Kızdırma bujisi sorunu yaşama ihtimali vs. vs.

Özetle dizelin eski artılarının kalmadığını kabullenmekte fayda var.

Ekleme : Bunları bilen ben 20gün önce 230binde 2011 dizel araç aldım. Stockholm sendromu...

Son düzenleme:
@kerem1238806 Yukarıda ne kadar güzel özetlemiş arkadaş. Aslında şehir içinde en mantıklı elektrikli ve hibrit araçlardır. Ondan sonra atmosferik araçlar gelir. Model yükselttiğiniz zaman bu mesajımı unutmayın. Bir sonraki araç önerinizi de bugünden ekstra yapmış olduk.

Hepinize çok teşekkür ediyorum gayet net anladım. Model yükselteceğim zaman da mutlaka konu açarım ama ona daha yıllar var. Bu arada her ay 10 15 DK 3000 devirde uzun yol yapmak benim için dert değil. O kadarını muhtemelen yaparım. Ekstradan dediğiniz gibi çok düşünürsek araba alamayız. Sadece belli bir bütçeye alabileceğimin en iyisi ne onu öğrenmek istedim. Gayet de güzel anlattınız tekrardan teşekkürler.