Krmm

Üstün
Arkadaşlar OLED'ler yaygınlaşmaya başladı iyice biliyorsunuz. Özellikle de şu tarz yorumları sık sık duymaya başladım, "Bir kere kullanınca tekrar eski monitörüne dönemiyorsun". Bu yüzden bayağı bir iştahlanıyorum bu tarz monitörlere. Fakat kendi oyum zevkime dönüp baktığımda hayatım boyunca hep rekabetçi oyunlardan zevk alan birisiyim. Hikayeli oyunlarda sıkılıyorum bir türlü zevk alamıyorum. Hikayeli oyunlara girince bir an önce bitsin de kurtulayim moduna giriyorum otomatikman. Şu an önümde 2 seçenek var. Bir tanesi ASUS'un 540 Hertz'lik TN panel monitörünü almak var. Fakat bu monitöre 35 bin lira verdikten sonra sadece rekabetçi oyunlarda işime yarayacak olması ve diğer her açıdan leş gibi bir ekrana bakacak olmamdan dolayı sanki yanlış yapıyormuşum gibime geliyor. Çünkü film dizi falan da izleyen biriyim ben. Fakat diğer taraftan bu yıl içinde ASUS PG32UCDP OLED monitörünü satışa çıkaracak. Bu monitör 4K'da 240 Hertz, 1080P'de 480 Hertz destekliyor. Hem hikayeli oyunlarda hem rekabetçi oyunlarda iş görür gibi duruyor fakat bu monitör 32 inç olduğu için rekabetçi oyunlarda pek de kullanılmaz gibi duruyor. Cidden bayağı arada kaldım. Sizce neye göre karar vermeliyim? 35 bin verip ASUS 540 Hertz alırsam rekabetçi oyun dışında monitörün hiçbir vasfı olmayacak. Görüntü olarak leş gibi bir ekrana bakacağım. ASUS'un OLED'ini alırsam da 32 inç ekranda rekabetçi oyun oynamak zor olacak. Şu durumda ne yapılır ki Allah aşkına bir akıl verin :) Teşekkür ediyorum şimdiden herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaliteli bir ürün kullanması için profesyonel mi olması gerekiyor? Ona bakarsak 4K OLED'e de gerek yok.

360Hz laptop panelim var, 165Hz monitörüm var karsimda duruyor su an. Bir kor benim herhalde aradaki farki cok da dise dokunur olarak gormuyorum.

Konu detayını sonuna kadar okudun mu acaba?

Okudum. Okumadigimi nereden cikardin?

Frekans arttikca aradaki fark azalir. 60-144 Hz arasindaki farkla 144-360Hz arasindaki his farki ayni degil.

Son düzenleyen: Moderatör:
her açıdan leş gibi bir ekrana bakacak olmamdan

TN olanı alsanız bile leş gibi bir ekrana bakmayacaksınız. Bu tür yorumların tamamı abartı. 4K OLED'e göre elbette bariz daha kalitesiz ama OLED bu konuda kendi tier'ını oluşturduğu için onunla karşılaştırmayı ben pek doğru bulmuyorum.

Baktığınız 4K OLED'i tercih ederdim ben. 240 Hz zaten halihazırda çok yüksek bir yenileme hızı, üstüne 4K OLED hem daha overall bir model, hem de daha uzun vadeli. Bir de seçenekleri sadece iki ürün ile kısıtlamak, bütçeniz bu kadar genişken pek mantıklı değil. GPU modelinize vesaire hiç girmedik bile daha.

Ortada ek olarak "haberinizin olmadığı ama aslında istiyor olduğunuz özellikler" konsepti de var. Yani ona sahip olana kadar aslında aradığınız şeyin o olduğunu bilmeme durumu. Steve Jobs'ın insanları tarif ederken kullandığı yegane şeylerden bir tanesi.

Böyle bir şey olduğunu ilk defa sizden duydum. Güvenilir bir kaynağınız var mı peki?

Kaynak şart değil. Bir karenin çizilme süresini, 1 (1000 ms) saniyeyi yenileme hızına bölerek bulursunuz. Aradaki fark gittikçe azalır yüzdelik anlamda.