Hocam "daha iyi" demedim ki, sadece "iyi" dedim.
IPS bir panel OLED'le karşılaştırılamaz en iyi IPS olsa bile. OLED, IPS gibi parıldama yapmaz, siyahları gri vermez. Bütçe varsa OLED kesinlikle alınmalı.

540 TN'de alınmaz o paraya TN almak bence gereksiz. Her oyunda 540 FPS alacaksın ki tadı çıksın, gerçi tadı TN panelle bir yere kadar.

Konuyu anket gibi kabul ediyorum, ben 4K OLED tercih ederdim.

Kaliteli bir ürün kullanması için profesyonel mi olması gerekiyor? Ona bakarsak 4K OLED'e de gerek yok.
Dostum OLED klasik kullanıcı için. Oled alan adam dizi filmden de daha çok zevk alır oyundan da. 540HZ TN ile sadece CS veya Valo oynarsın başka hiçbir şeyden zevk vermez.

IPS bir panel OLED'le karşılaştırılamaz en iyi IPS olsa bile. OLED, IPS gibi parıldama yapmaz siyahları gri vermez. Bütçe varsa OLED kesinlikle alınmalı.

Hocam biliyorum zaten. IPS önermemin sebebi OLED modelden daha fazla yenileme hızına sahip olması. Ayrıca rekabetçi oyun oynuyormuş 32 inç bir monitör fazla gelir. Bütçe varsa alınabilir ama fiyat 60K'ları bulursa pek alınmaz.

Hocam biliyorum zaten. IPS önermemin sebebi OLED modelden daha fazla yenileme hızına sahip olması. Ayrıca rekabetçi oyun oynuyormuş 32 inç bir monitör fazla gelir. Bütçe varsa alınabilir ama fiyat 60K'ları bulursa pek alınmaz.
Ben rekabetçi oyun da oynuyorum ama kaliteden ödün vermek istemem açıkçası. Yine de 4K OLED alırdım, Her türlü iyi oynuyorum :rofl:

Arkadaşlar OLED'ler yaygınlaşmaya başladı iyice biliyorsunuz. Özellikle de şu tarz yorumları sık sık duymaya başladım, "Bir kere kullanınca tekrar eski monitörüne dönemiyorsun". Bu yüzden bayağı bir iştahlanıyorum bu tarz monitörlere. Fakat kendi oyum zevkime dönüp baktığımda hayatım boyunca hep rekabetçi oyunlardan zevk alan birisiyim. Hikayeli oyunlarda sıkılıyorum bir türlü zevk alamıyorum. Hikayeli oyunlara girince bir an önce bitsin de kurtulayim moduna giriyorum otomatikman. Şu an önümde 2 seçenek var. Bir tanesi ASUS'un 540 Hertz'lik TN panel monitörünü almak var. Fakat bu monitöre 35 bin lira verdikten sonra sadece rekabetçi oyunlarda işime yarayacak olması ve diğer her açıdan leş gibi bir ekrana bakacak olmamdan dolayı sanki yanlış yapıyormuşum gibime geliyor. Çünkü film dizi falan da izleyen biriyim ben. Fakat diğer taraftan bu yıl içinde ASUS PG32UCDP OLED monitörünü satışa çıkaracak. Bu monitör 4K'da 240 Hertz, 1080P'de 480 Hertz destekliyor. Hem hikayeli oyunlarda hem rekabetçi oyunlarda iş görür gibi duruyor fakat bu monitör 32 inç olduğu için rekabetçi oyunlarda pek de kullanılmaz gibi duruyor. Cidden bayağı arada kaldım. Sizce neye göre karar vermeliyim? 35 bin verip ASUS 540 Hertz alırsam rekabetçi oyun dışında monitörün hiçbir vasfı olmayacak. Görüntü olarak leş gibi bir ekrana bakacağım. ASUS'un OLED'ini alırsam da 32 inç ekranda rekabetçi oyun oynamak zor olacak. Şu durumda ne yapılır ki Allah aşkına bir akıl verin :) Teşekkür ediyorum şimdiden herkese.
Eğer 32 inç sizin için büyük gelecekse 27 inçlerde 2K 360Hz OLED monitörlere bakabilirsiniz bence. Veya çoklu monitöre gidebilirsiniz.

Bu arada hem rekabetçi hem de hikayeli oyun oynuyorsan 4K OLED alma 2K 240Hz veya 2K 360Hz OLED'ler daha iyi olur.

Eğer 32 inç sizin için büyük gelecekse 27 inçlerde 2K 360Hz OLED monitörlere bakabilirsiniz bence. Veya çoklu monitöre gidebilirsiniz.

Arkadaşlar gözünüzü seveyim 2K demeyin bana :) tamam oyunlarda sıkıntı olmuyor fakat film izlerken mecburen 1080'e çekmek gerekiyor. Bu tarz ara teknolojilere hiç bulaşmayim. Olacaksa ya 4K olsun ya da 1080.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar gözünüzü seveyim 2K demeyin bana :) tamam oyunlarda sıkıntı olmuyor fakat film izlerken mecburen 1080'e çekmek gerekiyor. Bu tarz ara teknolojilere hiç bulaşmayim. Olacaksa ya 4K olsun ya da 1080.

Tamam da 4K OLED veya yeni gelecek monitörler o kadar pahalı olacak ki aynı fiyata hem 140ekran OLED TV hem de 2K360Hz OLED monitör alırsın ayrı ayrı.

Rekabetçi oyunlarda da ben büyük ekran savunan adamım ama ben bile 27 inç ile oynuyorum üstüne çıkmam mesela.

Son düzenleyen: Moderatör: