Belirttiğim bütçe aralığında oyun odaklı bir sistem toplamak istiyorum. İşlemci tercihim 7800X3D yönünde. CK3, EU4, HoI4 ve FM24 gibi oyunları çok sık oynuyorum ve bu işlemcinin bu tarz oyunlarda ciddi fark yarattığını duydum. Daha uygun fiyata benzer performans sunabilecek işlemci önerilerine de açığım.
Oyun odaklı bir sistem toplamak için 55.000-60.000 TL bütçeniz ile iyi bir yapı oluşturabilirsiniz. Belirttiğiniz 7800X3D işlemcisi güçlü bir tercih. Ancak, daha uygun fiyatlı alternatiflerle de iyi performans elde edebilirsiniz. İşte önerim:
Sistem Bileşenleri
1.
İşlemci:
-
Ana Seçenek: AMD Ryzen 7 7800X3D
-
Alternatif: AMD Ryzen 5 7600X
-
Not: Düşük fiyatla benzer türde oyunlarda iyi performans sunar.
2.
Ana Kart:
-
Seçenek: MSI B650M Mortar (AM5 uyumlu)
3.
RAM:
-
Seçenek: Corsair Vengeance 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000MHz
-
Not: Yüksek bellek hızı, oyun performansını artırır.
4.
Ekran Kartı:
-
Seçenek: NVIDIA GeForce RTX 4070 veya AMD Radeon RX 6700 XT
-
Not: Her iki kart da modern oyunlarda iyi performans sunar.
5.
Depolama:
-
SSD Seçenek: Samsung 970 EVO Plus 1TB NVMe M.2 SSD
-
Alternatif: Kingston NV2 1TB NVMe M.2 SSD
6.
Güç Kaynağı:
-
Seçenek: Corsair RM750 (750W, 80 Plus Gold)
-
Not: Yeterli güç sağlar ve güvenilir.
7.
Kasa:
-
Seçenek: Cooler Master MasterBox Q300L
-
Not: İyi hava akışına sahip, estetik bir kasadır.
8.
Soğutma:
-
Seçenek: Be Quiet! Pure Rock 2 (Hava Soğutma)
-
Not: İyi soğutma sağlar, sessiz çalışır.
Toplam Maliyet
- Yukarıdaki bileşenlerin toplamı 55.000 TL ile 60.000 TL arasında değişebilir. Fiyatları kontrol ederek en uygun seçenekleri bulabilirsiniz.
İpuçları
- Parça seçimini yapmadan önce yerel fiyatları kontrol edin. Teklifleri karşılaştırarak en iyi fiyata sahip olabilirsiniz.
- Performans için overclock yapmayı planlıyorsanız, iyi bir soğutma çözümüne yatırım yapmayı unutmayın.
Bu önerilerle, bütçeniz dahilinde güçlü bir oyun sistemi oluşturabilirsiniz. Herhangi bir bileşen veya konu hakkında daha fazla bilgi isterseniz bana bildirin.