Bütçe
50.000-55.000 TL

Craxidor 40

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Yer
Unknown
Esenlikler.

50.000 - 55.000 TL civarı bir bütçem var ve yeni bir laptop alacağım. Evde hâlihazırda kullandığım bir masaüstü sistemim var ama yatay geçiş yapacağım için yurtta kalacağım. Bu yüzden bir laptopa ihtiyacım var.

Kafamda MacBook M4 almak var ama oyuncu laptopu mu alsam diye de arada kalıyorum.

Genel kullanımım şu şekilde olacak: Yavaş yavaş müzik yapımıyla uğraşmaya başladım, ileride Photoshop ve video edit işlerine de girmeyi düşünüyorum. Günümün çoğu da forumda geçiyor. Oyun olarak aktif CS2 oynuyorum, bir de ara sıra arkadaşlarla toplanıp Goose Goose Duck gibi çerezlik oyunlara giriyoruz.

Evde zaten masaüstü bilgisayarım olduğunu ve yeni laptopu yurtta kullanacağımı düşünürsek, sizce bu bütçeyle MacBook M4 almak mı daha mantıklı yoksa iyi bir oyuncu laptopu mu almalıyım?

Tavsiye veren herkese şimdiden teşekkür ediyor, iyi sosyaller diliyorum. :)

Çok oyun oynamıyorsanız MacBook alın, hatırı sayılır FPS değerlerinde 2 oyunu da açar; en kötü GeForce Now gibi hizmetlerden alırsınız.

Nasıl hocam? CS2'nin MacOS sürümü yok. Linux sürümü var ama. Eskiden CS:GO'da MacOS sürümü de vardı tabii.
GeForce NOW veya Boosteroid gibi hizmetlerden yararlanarak oynar. Hizmete para vermek istemezse açık kaynaklı uygulamalar indirip GPTK kullanarak oynar.

Taşınabilirliğin daha ön plana çıktığını düşünüyorum eğer akademik amaçla kullanılacaksa. Tabii ki de MacBook Air M4 daha mantıklı olur. Öbür türlü taşımak zor gelebilir size.

M3 Pro MacBook Pro aldığımdan beri masaüstünün yüzüne bakmıyorum. Masaüstünde tek yaptığım şey vardı ayda 1 CS girmek onu da oynamıyorum bile fakat istesem MacBook ile oynayabilirim. Taşınabilirlik açısından MacBook muadilleri çok daha tuzlu.