Bütçe
55.000 TL
Xiaomi markasına bulaşmazdım. Evet mi serisi ama yazılımlar vasat kalıyor.
iPhone 17 seçerdim muhtemelen.
Şarj konusunu araştırırsan S26 da bakabilirsin.
Şu ana kadar söylediğim cihazlar arasında en iyisi batarya anlamında (Xiaomi 17 ve iPhone 17 hariç)

O zaman S26 mantıklı duruyor. Evet Exynos ama 2600 o kadar da vasat, sorunlu bir çip değil 2100 2200 gibi çiplere nazaran.
Kesinlikle. Exynos 2600 ve 1680 harika yongalar.

Ne tercih edeceksin? iPad kullandığını hatırlıyorum, S26 da AirDrop özelliğide var mesela sorun olmaz.

Hocam büyük ihtimalle iPhone 17 ve Xiaomi 17 arasında tercih yapacağım. S26ya da mağazaya gidip bakacağım. Airdrop özelliğini google tüm androidlere açacaktı zaten. Sıkıntı çekeceğimiz sanmıyorum.

Mi'nin yazılı vasat demeyi artık bırakmamız gerek, bloatware için konuşuyorsak Samsung da bir sürü uygulama yüklü geliyor. Reklam konusunda sistem uygulamalarında reklam filan yok. Bizzat kendim 17 Ultra kullanıyorum.

Hocam büyük ihtimalle iPhone 17 ve Xiaomi 17 arasında tercih yapacağım. S26ya da mağazaya gidip bakacağım. AirDrop özelliğini Google tüm androidlere açacaktı zaten. Sıkıntı çekeceğimiz sanmıyorum.

Yani dediğim gibi Xiaomi 17 yerine mesela Vivo X300 bak çok daha mantıklı olur. Xiaomi bakma.
iPhone 17 S26 X300 mantıklı modeller bana kalırsa.
Google AirDrop özelliğini tüm androidlerde kullanabilinir hale getirsede, markalara kalmış bir şey.

Mi'nin yazılı vasat demeyi artık bırakmamız gerek, bloatware için konuşuyorsak Samsung da bir sürü uygulama yüklü geliyor. Reklam konusunda sistem uygulamalarında reklam filan yok. Bizzat kendim 17 Ultra kullanıyorum.

RAM yönetimi One UI'a göre çok kötü, zaten reklamlardan bahsetmedim. Bloatware konusunda Samsung'dan çok daha fazla zaten bloatware istenmiyorsa AOSP ile iOS seçmeli.
HyperOS genel giydirilmiş arayüzler arasından en vasatı. Bunu kabul etmeniz gerek.

Yani dediğim gibi Xiaomi 17 yerine mesela Vivo X300 bak çok daha mantıklı olur. Xiaomi bakma.
Google AirDrop özelliğini tüm androidlerde kullanabilinir hale getirsede, markalara kalmış bir şey.

RAM yönetimi One UI'a göre çok kötü, zaten reklamlardan bahsetmedim. Bloatware konusunda Samsung'dan çok daha fazla zaten bloatware istenmiyorsa AOSP ile iOS seçmeli.
HyperOS genel giydirilmiş arayüzler arasından en vasatı. Bunu kabul etmeniz gerek.

Hocam daha önce hiç Xiaomi kullanmadım o yüzden bilmiyorum. Kardeşim çıktığı gibi Redmi Note 8 kullanmıştı. O da reklam harici memnundu. Şimdilerde reklamda yok denmesi dolayısıyla düşündüm. Vivo X300 hiç bakmadım ona da bir bakayım.

Hocam daha önce hiç Xiaomi kullanmadım o yüzden bilmiyorum. Kardeşim çıktığı gibi Redmi Note 8 kullanmıştı. O da reklam harici memnundu. Şimdilerde reklamda yok denmesi dolayısıyla düşündüm. Vivo X300 hiç bakmadım ona da bir bakayım.

Diğer markalara bakınca Xiaomi'nin yazılımı hâla iyi kalmıyor. Reklam olmasa bile tercih edilmez yazılımı.
X300'e bak derim. Kompakt boyutu ve çok iyi bir batarya ile geliyor.

Telefonumda ortalama 7-8-9 GB RAM kullanımı mevcut. S25 Ultra kullanırken de bu şekildeydi. Hatta HyperOS daha agresif RAM yönetimi yapıyor. Kullanım alışkanlıklarınıza göre bazı uygulamaları arka planda çalıştırmıyor ve belleği temizliyor. Ben her yıl 6-7 telefon değiştiriyorum ve bu telefonlar Apple Samsung ve Xiaomi'nin amiral gemileri oluyor dolaysıyla karşılaştırma fırsatım oluyor. HyperOS konusunda tek şikayetim widgetlar. Onun dışına şikayetim yok.