5600 MHz CL36 RAM ile 6000 MHz CL30 RAM dual channel çalışır mı?

RAM sorununun yakın zamanda çözüleceğini düşünmediğim ve RAM fiyatları daha fazla artmadan 1x16 GB stick daha almaya karar verdim. Bugün elime ulaştı.

@Ayhan Dönmez abinin önerdiği BIOS ayarlarını kullanıyorum ve sistem gerçekten çok daha akıcı hale geldi.

Bu post sayesinde ayrıca 1x16 GB GOODRAM IRDM 6000 MHz CL30 (IR-6000D564L30S/16G) modelinin farklı bir çip kullandığını öğrendim. Bu yüzden riske girmeyip aynı modelden değil, elimdekiyle birebir aynı olan 1x16 GB GOODRAM IRDM 5600 MHz CL36 (IR-5600D564L36S/16G) aldım.

Sonuç:
• 32 GB RAM
• GOODRAM 2x16 GB 5600 MHz CL36
• Samsung çip
• Dual Channel

En iyi RAM olmayabilir ama kesinlikle kötü bir RAM olduğunu düşünmüyorum. Şu an için gayet memnunum. Elimdeki RAM'leri satıp Patriot'a geçmek de uğraştırıcı olacağı için, bir stick daha almak çok daha kolay geldi.

Benim için asıl büyük fark ise Single Channel → Dual Channel geçişi oldu. Sistem akıcılığında gerçekten ciddi bir fark hissettim.

16 GB RAM kullanırken özellikle Chrome + Unity + VS Code açık olduğunda RAM kullanımı 16 GB'a dayanıyordu ve sistem bu kadar akıcı değildi.

Şimdi 32 GB + Dual Channel ile sistem resmen nefes aldı.

6000 CL 30 SR modüller Hynix M die ben kullanıyorum.
Evet hocam Hynix olduğu için benimkiyle uyum sorunu olabilirdi benim elimdeki ram Samsung çip kullanıyor, o yüzden garanti yolu tercih ettim, şu anlık memnunum.

Elimde olsa CL 30 6000 MHz geçerdim fakat ramleri elden çıkartması kolay değil çok uğraştırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…