traplord31

Çalışkan
5600X işlemcim var. CPU overheating hatası alıyorum ve boşta 70 derece falan çalışıyor işlemci. Cooler Master masterluquid 240 sıvı sogutucum var. Sizce niye böyle oluyor? Uzun zamandır termal macun değişmiyorum, ondan olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi tam anlayamadım dokundum falan ama.

Fiziksel bir hasar sızma vs yoksa ve bir anda bu durum olduysa anormal BIOS'tan pompanın ve fanların RPM'ini kontrol edebilirsin elinde 30 gün idare edebilecek bir soğutucu varsa garantiye yollayabilirsin aynı olay MSI MAG CoreLiquid B240 modelinde başıma geldi detaylı bir konu açıp yaşadığım maduriyetleri en yakın zamanda yazacağım.

Fiziksel bir hasar sızma vs yoksa ve bir anda bu durum olduysa anormal BIOS'tan pompanın ve fanların RPM'ini kontrol edebilirsin elinde 30 gün idare edebilecek bir soğutucu varsa garantiye yollayabilirsin aynı olay MSI MAG CoreLiquid B240 modelinde başıma geldi detaylı bir konu açıp yaşadığım maduriyetleri en yakın zamanda yazacağım.
Kanka sistemi alalı 4 sene oluyor yeni değil 3 senedir falan termal macun yenilemiyorum

Macun yenilemeyi deneyebilirsin belki kurtarır olmazsa kaliteli bir hava soğutma alaiblirsin 5600X çok ısınan bir işlemci değil Thermalright Phantom spirit 120 SE ARGB veya Thermalright peerless Assassin 120 digital Black alabilirsin.

Yani bozulduğunun nasıl anlayabilirim BIOS'tan fan hızını falan artırdım biraz ama.