Bütçe
5000 - 6000 TL

thekaitech

Gelişen
Merhaba, 650–850W arası güç kaynağı önerisine ihtiyacım var. Watt konusunda sistemime bu aralıklar uygun, ona şüphem yok. Bileşen kalitesi orta–yüksek ve özellikle stabilitesi iyi olan bir PSU arıyorum.

Güncel 5700X3D + 5060 Ti kombinasyonumda eski VS serisi Corsair PSU’dan dolayı stutter yaşadığımı öğrendim ve test ederek doğruladım. Bu yüzden artık stabilite kriterim oldu. Mümkün olduğunca düşük ripple ve stabil voltaj veren, bütçeme göre kalite seviyesi yüksek PSU önerileri istiyorum.

Modüler olma şartı yok ama olursa tabii ki iyi olur.
Bütçem 5.000 – 6.000 TL.

Hocam selam @Oreki 👋

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 650–850W arası güç kaynağı önerisine ihtiyacım var. Watt konusunda sistemime bu aralıklar uygun, ona şüphem yok. Bileşen kalitesi orta–yüksek ve özellikle stabilitesi iyi olan bir PSU arıyorum.

Güncel 5700X3D + 5060 Ti kombinasyonumda eski vs serisi Corsair PSU'dan dolayı stutter yaşadığımı öğrendim ve test ederek doğruladım. Bu yüzden artık stabilite kriterim oldu. Mümkün olduğunca düşük ripple ve stabil voltaj veren, bütçeme göre kalite seviyesi yüksek PSU önerileri istiyorum.

Bütçem 5.000 – 6.000 TL.

Hocam selam @Oreki 👋

https://www.gaming.gen.tr/urun/4304...i-ert1200ewt-2-yil-birebir-degisim-garantili/

Alabilirsin. Bu bütçede daha iyisi yok zaten. Testine bakmak istersen oda burada:

1754466837897.webp

1200W için normal diyebileceğimiz değerler.

Yalnız aldıktan sonra eline gelecek olan ürünüde dikkat et. Eski fan yatağı sorunlu modellerdense değişim talep et. Seri No'yu direk Enermax a mail de atabilirsin.

Son düzenleme:
OCCT Power testi gibi veya yük altına sokan oyunlarla tespit edebilir aslında voltaj dalgalanmasını. Veya farklı bir PSU ile denemiştir sistemi.

Stutter sebebinin PSU olduğu nasıl tespit edildi ben onu merak ediyorum, PSU'daki voltaj dalgalanmaları fazlaysa zaten donanım olarak sorun çıkarır stutter ile değil.

Çünkü dayanamayıp arkadaşımın Corsair 750E gibi bir modelini (tam hatırlamıyorum modeli) kendi sistemimde 2 gün kadar kullandım. Oyun içi stutter, bazı oyunların kapanması, sistemin bazı oyunlarda da olsa anlık kitlenmesi falan geçti. HWMonitor üzerinden işlemci voltaj değerimin VS550de sık sık düştünüğü biliyordum, 750E de bunu görmedim (sıcaklıklarım gayet iyi). Çok sloppy bir test olabilir tabi ki doğruladım dediğim kendime doğruladım

PSU'daki voltaj dalgalanmaları fazlaysa zaten donanım olarak sorun çıkarır stutter ile değil.

Stutter'ın sebeplerinden olabilir. Donanım olarak sorun çıkarmasının alt başlıklarından birisi stuttering diyebiliriz.

Çok kötü PSU = GPU'ya kararsız güç iletimi = Yeterli gücü alamayan GPU'nun milisaniyelik frekans kısmak zorunda kalması = milisaniyelik performans kaybı (stuttering). Doğrudan FPS kaybı olarak nitelendiremeyiz bunu ama o microstuttering denen lanetli şeye sebep olur. Hele ki bu aralıklar aşırı küçükse, siz programla bakarken güç iletiminde sıkıntı göremezsiniz çünkü program tespit edemez.

Şöyle düşün, PSU zaten içeride ripple filtrelemesini yapar ama bu yeterince yapılmazsa, ekran kartındaki kapasitörler de filtreleme yapabilmek için daha yoğun stres altına girmek zorunda kalır. O yüzden işin çok büyük bir kısmının PSU içinde yapılması gerekir.

Oyun içi stutter, bazı oyunların kapanması, sistemin bazı oyunlarda da olsa anlık kitlenmesi falan geçti.

Değil mi? Bunun benzerini yaşayan birkaç kişi daha gördüm forumlarda ve PSU kaynaklı olduğunu tespit etmişler deneme/yanılma sonucunda. O yüzden kaliteli bir model almak çok önemli.

Güncel 5700X3D + 5060 Ti kombinasyonumda eski VS serisi Corsair PSU’dan dolayı stutter yaşadığımı öğrendim ve test ederek doğruladım. Bu yüzden artık stabilite kriterim oldu. Mümkün olduğunca düşük ripple ve stabil voltaj veren, bütçeme göre kalite seviyesi yüksek PSU önerileri istiyorum.

Bütçem 5.000 – 6.000 TL.

Hocam selam @Oreki 👋