Bütçe
5000 - 6000 TL
A bak geçen ofis bilgisayarında başıma gelen olayı anlatayım. Daha 1-2 hafta önce yaşadım nasıl anlatmayı unuttum ben de bilmiyorum.

Sistemi açtım, baktım bilgisayar belirli bir kullanımdan sonra abuk subuk takılmaya başladı. Yani bir süre normal işlem yapabilirken ara ara saniyelik donuyordu. Kapatıp tekrar açayım dedim, PSU'nun içinden çat diye bir ses geldi ve kapasitörü patlamıştı belli.

Eki Görüntüle 170566

İşaretlediğim yer. Hemen yanındaki aynı marka ve model olan kapasitör de şişmeye başlamış fark ettiysen. Dandik bir modeldi zaten VX350 Plus, forumlarda çok önerildiğini görüyordum ve anlam veremiyordum sırf Aerocool olduğu için mi öneriliyor acaba diye.

Sonra gittim şunu aldım:

Kökünden çözüldü.

650W olanı duruyormuş, CX650 bittiğinde önereceğim ilk modellerden birisi olacak. Zaten elimde bilgileri de var.

Hocam aslında içini de paylaşsanız güzel olurdu. Çoğu kişi gidiyor Aerocool VX serisi alıyor. Geçen birisi 2500TL'ye 600W olanını almıştı. İade ettirmek durumunda kaldım. Çok yanlış bilgi dolaşıyor etrafta.

Hocam aslında içini de paylaşsanız güzel olurdu. Çoğu kişi gidiyor Aerocool VX serisi alıyor. Geçen birisi 2500TL'ye 600W olanını almıştı. Çok yanlış bilgi dolaşıyor etrafta.

İçini paylaşmak derken detaylı iç yapı analizi mi? Attığım fotoğraf işte içini açtığım hali. 350W olanı bu.

Geçen birisi 2500TL'ye 600W olanını almıştı.

Geçmiş olsun ne diyeyim. CX650 ve Delta varken yüzüne bile bakılmaz.

İçini paylaşmak derken detaylı iç yapı analizi mi? Attığım fotoğraf işte içini açtığım hali. 350W olanı bu.

Geçmiş olsun ne diyeyim. CX650 ve Delta varken yüzüne bile bakılmaz.

Evet. İçinin fotoğrafları bile yeterli olur. Seri için genel bir düşünce çıkar ortaya. Neden alınmaması gerektiğinin. Grup regulasyon kullanması bile -.

@Oreki

Bu PSU Cratos 850W'a alternatif olabilir mi?

Fiyatına göre çok kaliteli. Alternatif sayılır. Fanı sesli sadece. Ayrıca eski platform kullanıyor. Buda uzunluk olarak yansıyor. Kasaların 190mm PSU uzunluğu desteklemesi gerek.

Testleri burada.

@Oreki

Bu PSU Cratos 850W'a alternatif olabilir mi?

750W olanının incelemesini yapmıştım, iyi epey. Cratos'a çok rahat alternatif olur ama 12VHPWR çıkışı yok. AMD sistem toplayacaklara iyi gider. Ben olsam çoktan almıştım bunu sistem toplarken.

Aynen onun testleri de buradaydı.

750W olanının incelemesini yapmıştım, iyi epey. Cratos'a çok rahat alternatif olur ama 12VHPWR çıkışı yok. AMD sistem toplayacaklara iyi gider. Ben olsam çoktan almıştım bunu sistem toplarken.

Peki 650W olan modelin PCI-e kablo sayısını bulamadım, çift kablo 4 soket mi var? Ona göre öneride bulunayım.

Peki 650W olan modelin PCI-e kablo sayısını bulamadım, çift kablo 4 soket mi var? Ona göre öneride bulunayım.
1754471149713.webp

Burada 4 adet denmiş. Ayrıca iç kısmıda paylaşılmış.