AurLost

Çalışkan
Gravix 5A sistemini özelleştirip böyle almayı düşünüyorum. Nasıl bir performans verir? Ark Survival Evolved oynarım modlu, Ascendad'ı da oynarım. İşlemci olarak 7500F yerine 7600 almaya değer mi? Hava soğutucu olarak sadece bu vardı ve sıvı istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

1757097087422.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece oyun oynayacaksan 64 GB RAM bence gereksiz 2x16 yapabilirsin.
Sıvı soğutucu neden istemiyorsun? +1200TL verip hava soğutucu almaya gerek yok bence.

1757098121371.webp

Ben şahsen böyle alırdım.
Ark oynayacağın için depolamayı yüksek tuttum SSD hakkında bir bilgim yok.

Sadece oyun oynayacaksan 64 GB RAM bence gereksiz 2x16 yapabilirsin.
Sıvı soğutucu neden istemiyorsun? +1200TL verip hava soğutucu almaya gerek yok bence.

Eki Görüntüle 182300

Ben şahsen böyle alırdım.
Ark oynayacağın için depolamayı yüksek tuttum SSD hakkında bir bilgim yok.

RAM fazla. 32 bile daha GTA 6 ile birlikte oraya çıkmaya başladı. Ben daha geçen 53'e aldım benzer bir sistemi.

RAM'i ne olur ne olmaz diye 64 yapmak istiyorum zaten 4K fark var. Sıvı soğutucunun sızıntı riski olduğu için ve bakım gerekiyormuş çok fazla o yüzden istemiyorum. Eğer işlemci 5 9600X ve 7500F arasında çok fark varsa onu seçebilirim.

RAM'i ne olur ne olmaz diye 64 yapmak istiyorum zaten 4K fark var. Sıvı soğutucunun sızıntı riski olduğu için ve bakım gerekiyormuş çok fazla o yüzden istemiyorum. Eğer işlemci 5 9600X ve 7500F arasında çok fark varsa onu seçebilirim.

Kaliteli bir sıvı soğutma sızıntı problemi yapmaz ama yine sizin tercihiniz. Bana kalsa RAM 4K fazladan vermek yerine işlemciyi yükseltin. Render almadıkça 64'ün 32 sini bile dolduramazsınız. Bende 32 var AAA oyunlarda bile 16'yı geçmiyor toplam kullanım.

Kaliteli bir sıvı soğutma sızıntı problemi yapmaz ama yine sizin tercihiniz. Bana kalsa RAM 4K fazladan vermek yerine işlemciyi yükseltin. Render almadıkça 64'ün 3ikisini bile dolduramazsınız. Bende 32 var AAA oyunlarda bile 16'yı geçmiyor toplam kullanım.

Ben bir de bilişim okuyorum. Arada bir kodlama falan da yapmayı düşünüyorum. CapCut'ta falan da işlem yapmam gerekiyor arada. Ama eğer 3K daha verebilirim işlemci için çok fazla fark varsa.

9070XT daha iyi olur. Tokatlıyor resmen.

Coil whine çok rahatsız ediyor. Ayrıca DLSS ayrıcalığı var NVIDIA'nın. Studio programlarında falan daha önce.

Ben bir de bilişim okuyorum. Arada bir kodlama falan da yapmayı düşünüyorum. CapCut'ta falan da işlem yapmam gerekiyor arada. Ama eğer 3K daha verebilirim işlemci için çok fazla fark varsa.

CapCut'ta bile 32 fazla. Gerçekten boş yere para verirsiniz. Onun yerine 1 TB en kalitelisinden M.2 SSD bile alırsınız. İşlemciyi yükseltın bana kalırsa. İşlemciyi yükselttikten sonra RAM'e para vermek yerine çift fanlı güzel bir hava soğutma ya da sıvı soğutma seçin.

Coil whine çok rahatsız ediyor. Ayrıca DLSS ayrıcalığı var NVIDIA'nın. Studio programlarında falan daha önce.

CapCut'ta bile 32 fazla. Gerçekten boş yere para verirsiniz. Onun yerine 1 TB en kalitelisinden M.2 SSD bile alırsınız. İşlemciyi yükseltın bana kalırsa. İşlemciyi yükselttikten sonra RAM'e para vermek yerine çift fanlı güzel bir hava soğutma ya da sıvı soğutma seçin.

Tercih meselesi ben olsam 9070 alırım hocam. FSR'da götürür bir yere kadar.