Makaleler
1
3G'den beter hız LTE ile veriliyorken 5G geldiğinde ne değişecek? Açık alan harici full sinyal çoğunlukla görmüyorum. Bu arada video izlememe rağmen kullandığımın 1,5 katı kadar hesaplandığını düşünüyorum.

5G geleceği gün geldi sevinecekler veya sanki bütün dünyada bir tek bize var diye övünenler varsa 4-5 sene geç kaldık, üstüne mevcut LTE hızı hâlâ yerlerde.

Bu fiyatlara bu hızı kesinlikle hak etmiyor.

Screenshot_20260326_131759_Turkcell.webp

Screenshot_20260326_131311_Edge.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Halihazırda hızlıca biten internet paketleriniz daha hızlı bitecek, 5G operatörlerin daha da işine gelecek. Ancak bunun sorumlusu G teknolojisi değil, tamamen operatörlerin yaptığı bir uyanıklıktan kaynaklanıyor. Yurt dışına giden birinin kullandığı aylık 30 GB internet daha uzun giderken, Türkiye'de birkaç gün içinde bitiyor.

Son kullanıcı için full hız alınsa bile gözle görülür bir değişiklik olacağını zannetmiyorum. Bulunduğum bölgede zaten muhtemelen olmayacak ama olsa bile 5G ayarını kapatırım.:D

Bir yerde tekel varsa halk hizmet almaz, 5G aktif olunca dâhâ fazla para vereceksin, paranı verdiğinle kalacaksın o kadar.

5G'ye zengin harici 7500 lira zor verlir. Kaldı ki Alt yapı daha oturmadı. Normal kullanıcıya bir faydası olacağını sanmıyorum.

Cloud gaming bayağı kullanılabilir olacak telefonlarda ancak bu yine parası olana yarar.